Marianne Vestergaard Nielsen og Inger Brostrøm i Ingers sofa lige efter vi overraskede hende med lækker champagne og kåringen som bedste nabo.
Marianne Vestergaard Nielsen og Inger Brostrøm i Ingers sofa lige efter vi overraskede hende med lækker champagne og kåringen som bedste nabo. - Foto: Anja Berth

Vanløses bedste nabo løb tør for løg i farsen

Denne måned går prisen som Vanløses bedste nabo til Inger Rosenstrøm fra Morsøvej, som blandt andet sørger for pakker og lokalavis til hele opgangen. Det er den 46-årige overbo, Marianne Vestergaard, som har nomineret Inger.

Inger Rosenstrøm har ofte pakker liggende i entréen. Det er ikke til hende selv, men hun tager imod pakker til naboerne, når pakkeposten kommer i løbet af dagen.

Hun er 91 år og bor på Morsøvej og er netop blevet kåret til Vanløses bedste nabo for august. Det er hendes overbo Marianne Vestergaard, der har indstillet hende til prisen.

»Da jeg flyttede ind i lejligheden for snart syv år siden, fik jeg lavet nyt bad. Håndværkerne var så ‘grundige’, at de lavede et stort hul i mit gulv med udsyn ned til min nye underbos, 84-årige Ingers, toilet. Sikke en icebreaker! Inger tog situationen med højt humør, som hun forresten altid har gjort, mens vi har været naboer. Engang var hun løbet tør for løg midt i frikadellefarsen, så hun fik et par stykker af mig, og næste dag fik jeg takke-frikadeller. Det er også takket være Inger, at jeg får Vanløse Bladet, for hun åbner trofast for reklameomdelerne, og hun tager imod pakkepost på vegne af andre. En stor hjælp for budene og alle i opgangen. Engang åbnede hun også for en uanmeldt gæst, fordi jeg ikke var hjemme. Gæsten er en ældre japansk dame, og hun kan være svær at forstå. Men Inger havde naturligvis inviteret hende ind til sig, så de to sad og drak kaffe, da jeg kom hjem. En klassisk Inger! Forleden fik jeg igen besøg af den japanske dame, der kom forbi med blommer fra sin have og naturligvis med en særlig portion til Inger. Sådan er Inger-effekten, og der er ingen andre som Inger,« skrev Marianne Vestergaard i indstillingen til Vanløses bedste nabo.

Inger Rosenstrøm bor i stuen på Morsøvej og har direkte udgang til en lille have. Hun er 91 år, men bortset fra lidt balanceproblemer, fejler hun absolut intet og er altid i godt humør. Hun kan overraske, og til ejerforeningens sommerfest klædte hun pludselig om og iførte sig folkedanserdragt.

Inger har nemlig danset folkedans først sammen med sin mand og siden alene men på hold med andre. Et fællesskab, hun sætter meget pris på.

Ligesom i opgangen på Morsøvej, hvor hun har boet i 16 år.

»Jeg bliver meget rørt over, at nogen synes jeg er en god nabo. Jeg kan godt lide mine naboer og jeg er glad for at bo her, selvom jeg savner mit gamle hus på Egholmvej,« siger Inger Rosenstrøm.

VANLØSES BEDSTE NABO

Vanløses bedste nabo er en ny pris på Vanløse Bladet, hvor vi hver måned kårer den bedste nabo i måneden.

Indstillingerne kommer fra jer, vanløseborgere, og I skal skrive en begrundelse for hvorfor netop jeres nabo er helt fantastisk.

Det er Vanløse Bladet, der vælger den bedste af de indkomne indstillinger.

Vi smider ingen forslag ud, så hvis man allerede har nomineret sin nabo er man automatisk med i næste runde og har altså mulighed for at vinde.

Den bedste nabo honoreres med en flaske dyr og god champagne samt en tur i spalterne og et billede med indstilleren Vi glæder os til at høre alle jeres fine nabohistorier på abe@minby.dk – deadline 20. september.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jernmeteoritten Agpalilik på hele 20 ton på den stålslæde, som den står på den dag i dag i Geologisk Museums gård (Nordvestgrønland, 23. august 1965).

Meteoritudstilling: Rør ved stykker af Månen og Mars

Vesterbro Lokal TV har produceret indhold siden 1988. Foto: PR foto

Søndagsunderholdning: En tur i Absalon med Weekendredaktionen