I 2017 tilbød Jørgen Haugen Sørensen at stille sin skulptur, Skyggen, midlertidigt på pladsen ved siden af den nye retsbygning på Solbjergvej. Skyggen blev hurtigt en del af Rettens fortælling og hverdag. Nu bliver den fast beboer på pladsen - og pladsen kommer til at hedde Skyggens Plads.
I 2017 tilbød Jørgen Haugen Sørensen at stille sin skulptur, Skyggen, midlertidigt på pladsen ved siden af den nye retsbygning på Solbjergvej. Skyggen blev hurtigt en del af Rettens fortælling og hverdag. Nu bliver den fast beboer på pladsen - og pladsen kommer til at hedde Skyggens Plads. - Foto: Bo Børresen

Tre pladser skal have nyt navn

NAVNGIVNING. På tirsdag 3. september bliver Frederiksberg tre navngivne pladser rigere. Det fejres med bobler og kransekage ved Retten på Frederiksberg.

RETTEN ER SAT: Tre byrum omkring Retten på Frederiksberg navngives tirsdag 3. september: Holger Kallehauges Plads, Domhusgården og Skyggens Plads.

»Navnene er med til at give området omkring Retten på Frederiksberg endnu mere identitet og historie. Jeg synes, vi har fundet fine navne, der er med til at understrege pladsernes bidrag til byen og kvarteret,« udtaler borgmester Simon Aggesen (K).

Det nye byrum foran Retten på Frederiksberg opkaldes efter Holger Kallehauge og kommer til at hedde Holger Kallehauges Plads. Holger Kallehauge var landsretsdommer og stedfortræder for Folketingets Ombudsmand. Han var en årelang forkæmper for handicapperedes rettigheder, særligt som formand for Landsforeningen af Polio- Trafik- og Ulykkesskadede og mangeårig formand for Handicaprådet på Frederiksberg.

Ud af skyggen

Byrummet mellem Solbjerg Kirke, den tidligere politigård, og domhuset er oprindelig skabt af arkitekt og professor ved Kunstakademiet Hack Kampmann. Nu navngives byrummet Domhusgården, så det intime gårdrum understreges af selve navnet.

I 2017 tilbød Jørgen Haugen Sørensen at stille sin skulptur, Skyggen, midlertidigt på pladsen ved siden af den nye retsbygning på Solbjergvej. Skyggen blev hurtigt en del af Rettens fortælling og hverdag.

Med økonomisk støtte fra Augustinusfonden, Beckett-Fonden, Frederiksberg Fonden og Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond og i samarbejde med Frederiksberg Kommune er det gjort muligt, at Skyggen bliver fast beboer på pladsen – og pladsen kommer til at hedde Skyggens Plads.

Formand for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), glæder sig over pladsernes nye navne og forløbet, der er gået forud:

»Det er en typisk Frederiksberg-løsning, hvor mange gode kræfter har trukket i samme retning. Det gælder i forhold til finasiering til Skyggens faste plads ved retten og også i forhold til de nye navne, som er foreslået af engagerede borgere og medarbejdere. Samlet set får vi en god løsning og en endnu stærkere identitet i området omkring retten.«

Navngivningen begynder kl. 15.00 med mødested foran Retten på Frederiksberg – i fremtiden Holger Kallehauges Plads. Denne navngives først, hvorefter deltagerne til fods begiver sig til de øvrige pladser og navngiver dem.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Du kan lære at lave din egen planteplanet, når Designer Zoo holder workshop 5. september.

Vil du lære at lave planteplaneter?

Vær med, når der er folkebanko i Nørrebrohallen 5. september.

Så er der banko i Nørrebrohallen