Jan E. Jørgensen oplyser, at Frederiksberg Kommune drøfter muligheden for en ordning med firmaerne bag udlejnings-elløbehjul, som gør det muligt at administrere elløbehjulene i byrummet.
Jan E. Jørgensen oplyser, at Frederiksberg Kommune drøfter muligheden for en ordning med firmaerne bag udlejnings-elløbehjul, som gør det muligt at administrere elløbehjulene i byrummet. - Foto: Lisi Niesner/Ritzau Scanpix

I dialog med firmaer bag udlejnings-elløbehjul

ADMINISTRATION. Formand for by- og miljøudvalget Jan E. Jørgensen (V) vil organisere de stadigt flere elløbehjul på Frederiksbergs gader og stræder.

TRAFIK: Elløbehjul er et emne, som deler vandene på Frederiksberg.

1. viceborgmester og formand for by- og miljøudvalget på Frederiksberg, Jan E. Jørgensen (V), siger:

»Når vi kigger ud i byrummet, kan vi se, at mange i alle aldre har taget elløbehjulene til sig og har stor glæde af dem, mens andre trafikanter er ret skeptiske.«

Lige nu kører en landsdækkende forsøgsordning, som trådte i kraft 17. januar i år, og som transportminister Benny Engelbrecht (S) har meddelt, vil blive evalueret efter et år.

Ikke nok viden

»Indtil videre er der ikke politiregistrerede uheld med løbehjul på Frederiksberg. Vi kan selvfølgelig ikke udelukke, at der sker løbehjulsuheld på Frederiksberg, men vi har desværre endnu ikke viden om området,« oplyser Jan E. Jørgensen og fortsætter:

»Vi er interesserede i at finde en god løsning for elløbehjul på Frederiksberg og er i dialog med repræsentanter for de firmaer, som udbyder udlejnings-elløbehjul på Frederiksberg. Her drøfter vi muligheden for en ordning med firmaerne, som gør det muligt for os som kommune at administrere elløbehjulene i byrummet, og for firmaerne at kunne udbyde elløbehjulene på Frederiksberg,« siger 1. viceborgmesteren og tilføjer, at løsningsforslagene skal også drøftes i by- og miljøudvalget.

Jan E. Jørgensen runder af:

»Sikkerhed for dem, der færdes i byen har høj prioritet for Frederiksberg Kommune. Men vi håber og tror på, at vi kan finde en løsning, der gør byen til et godt sted at være – uanset om man er elløbehjulsbruger, eller man er en af de andre trafikanter.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Foto: Presse

Børn skal præge plastikposefrit Østerbro

Årstidsfest er en tradition i Vanløse med masser af musik, mad og god stemning. Arkivfoto

Skal du med til årstidsfest ?