4-årige Nellie samler ind til Alzheimerforeningen. PR-foto
4-årige Nellie samler ind til Alzheimerforeningen. PR-foto - Foto: PR-foto

Alzheimerforeningen mangler indsamlere i Kastrup

KASTRUP: ’Husk mig’ er sloganet meget passende, når Alzheimerforeningen lørdag 21. september klokken 11-14 samler ind til de mange tusinde demensramte familier i Danmark. Men organisationen mangler indsamlere i Kastrup.

Omkring 89.000 mennesker lever med en alvorlig demenssygdom og cirka 400.000 pårørende står lige ved siden af. Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom, som er en af de mest frygtede og opslidende sygdomme i Danmark.

»Når et menneske får demens bliver hele familien ramt. Mange oplever at hverdagen splintres i tusinde stykker, når man ser sin nærmeste langsomt forsvinde ind i glemslen. Men der er håb. Med pengene fra landsindsamlingen er vi med til at sikre, at mennesker med demens og deres pårørende får den støtte og rådgivning i hverdagen, der kan gøre livet med demens bedre. Og med støtte til forskningen kan vi holde liv i håbet om at finde en kur,« siger direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.

Alzheimerforeningen opfordrer nu lokale borgere til at melde sig og bruge et par timer lørdag 21. september. Tilmeld dig som indsamler på www.huskedagen.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Vær med, når der er folkebanko i Nørrebrohallen 5. september.

Så er der banko i Nørrebrohallen

Rockcafé om Bruce Springsteen