Bowling har været en del af Karin og Finn Christiansens liv i 40-50 år. I foråret sprang de ud som forpagtere af bowlinghallen på Englandsvej. Der nu skifter navn til Bowlernes Bowling Center.
Bowling har været en del af Karin og Finn Christiansens liv i 40-50 år. I foråret sprang de ud som forpagtere af bowlinghallen på Englandsvej. Der nu skifter navn til Bowlernes Bowling Center. - Foto: Martin Sørensen

Karin og Finn overtager bowlinghal i stedet for at gå på pension

Ny start. Tidligere overlæge i ortopædkirurgi, Finn Christiansen (66) og miljørådgiver Karin Christiansen (65) kunne godt kaldes pensionsmodne. Men de har bowling i blodet, og siden december har de bestyret bowlingcentret i Tårnby.

TÅRNBY: Bowlingkuglens afdæmpede rullen afløses af den skarpe lyd af sammenstød med keglerne, og alle vælter.

En strike, konstateres det roligt. Det er turneringsspillere, der er i gang med træningen.

Vi er i forhallen i bowlinghallen på Englandsvej. Lanes & Lounges, har den heddet i nogle år, men nu blæser der nye vinde over banerne.

I december overtog Karin (65) og Finn Christiansen (66) forpagtningen af hallen.

De er begge født på Amager og har boet i Sundbyøster i 34 år. Karin arbejder stadig som selvstændig miljørådgiver, mens Finn i april stoppede som overlæge i ortopædkirurgi på Slagelse Sygehus.

»Da orkede jeg ikke systemet længere. Blandt andet på grund af problemerne med Sundhedsplatformen – det var ikke den eneste grund, men det var endnu en sten i skoen,« siger Finn.

Vi møder jo vennerne her

Men parrets alder til trods var det at gå på pension ikke det mest nærliggende for dem.

»Vi er ikke pensionsmodne, for hvad skal tiden gå med? Vi er ikke nogen, der sætter os ned. Og man vil gerne undgå i sin alderdom bare at lave ingenting. Så vi overvejede, om bowlinghallen var noget, vi gad at bruge kræfter på – og det var det. Vi møder jo alle vores venner her,« siger Finn.

Det gør parret, fordi de har bowling i blodet. Finn har bowlet siden 60’erne, Karin siden 70’erne. De spiller turneringsbowling i klubben Spares and Strikes, der både har sit dame- og herrehold i ligaen. Damerne vandt DM i sæsonen 2018/19.

»Vi var kede af, at hallen havde fået ry for, at den kun blev brugt til løsbowling, og så gik vi ind i det. Vi vil gerne vise verden, at turneringsbowling godt kan gå hånd i hånd med løsspillere, party og børnefødselsdage. Vi vil holde banerne professionelt, så uanset hvad kan man regne med, at banen ikke går i stykker. Nu er der gået et halvt år, og det er gået, som vi gerne ville have det,« siger Karin.

»Der bor jo 200.000 på Amager, og det er da synd, at folk skal ligge og køre til Grøndal Centret, Rødovre eller Glostrup for at spille turneringsbowling. Vi vil gerne gøre noget for, at unge også opfatter bowling som en seriøs sport,« siger Finn.

Nyt navn: Bowlernes Bowling Center

Finn har ikke det med bowlinghaller fra fremmede.

»Mine forældre spillede også bowling, og de endte med at bestyre Bryggens Bowling Center, indtil det lukkede i 2010.«

Og forbogstaverne i dét center, BBC, går igen i det nye navn, bowlinghallen på Englandsvej nu skal have, nemlig Bowlernes Bowling Center.

Sidste hurdle er nu udviklingen af bowlingcentrets hjemmeside.

»Den kommer til at hedde BBC-Taarnby.dk. Vi har onlinebooking, og det skal fungere, før vi går i luften med den, så indtil videre linker vi til den gamle hjemmeside,« siger Karin.

Fakta om bowlingcentret

  • Bowlernes Bowling Center (tidligere Lanes and Lounges) ligger på Astridsvej 70 i Tårnby – lige ud til Englandsvej

  • Bowlingcentret har 20 baner

  • Typisk bowler pensionister om formiddagen, om eftermiddagen kommer blandt andet skoler og sfo, og klubbowlerne kommer ved 15-16 tiden.

  • I weekenden er der turneringskampe inden for Danmarks Bowlingforbund og Den Frie Bowling Union

  • Bowlingcentrets nye hjemmeside er under opbygning. Den har adressen bbc-taarnby.dk, der kan benyttes allerede nu til banebooking – der linkes blot til bowlingcentrets gamle hjemmeside.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Raske Penge har boet i Nordvest i ti år og kan ikke forestille sig at bo andre steder. Han elsker det urbane miljø, som passer til hans musik. Nu er han aktuel med singlen ‘Ska? Ska ikk?’. Foto:

Nordvest-rapper: »Gentrificeringen er en dræber«

I de kommende to weekender er der kinesisk kulturfestival i Det Kinesiske Tehus i Frederiksberg Have.

Få smag for kinesisk mad og musik