Jesper Gisli er ny redaktør ved Hovedstadens Mediehus, som har til huse på Gammel Kongevej.
Jesper Gisli er ny redaktør ved Hovedstadens Mediehus, som har til huse på Gammel Kongevej. - Foto: Martin Sørensen

»Jeg involverer mig, fordi jeg elsker fællesskaber«

Nyt ansigt. Ny redaktør ved Hovedstadens Mediehus Jesper Gisli beskriver sig selv som lidt af en ‘Rasmus Modsat’, der tør gå mod strømmen og kæmpe for det, han tror på.

Vor egen verden: Der er to ting, Jesper Gisli hader IT, der ikke virker, og når alt bliver for mainstream, og lemminger bare løber i samme retning.

Den nye redaktør ved Hovedstadens Mediehus, som nu står i spidsen for Østerbro Avis og otte andre lokalaviser i hovedstaden, holder på sine principper og involverer sig hellere end gerne i de sager, han tror på, også selvom det fremkalder rynkede bryn omkring ham.

Kæmpede for priden

En af de sager var, da Jesper Gisli i 2016 kæmpede for at få Copenhagen Pride tilbage til Nørrebro med Facebook-kampagnen ’Regnbuen tilbage til Nørrebro’.

»Selvfølgelig skal pride-paraden da igennem den mest mangfoldige bydel i København. Så jeg talte med en masse forskellige mennesker om, hvordan vi kunne få priden tilbage til Nørrebro. Da jeg talte med de jødiske homoseksuelle om det, var svaret ’det tør vi ikke’. Men det kan da ikke nytte noget, at der er bydele, som en minoritet ikke kan bevæge sig frit i, uanset hvilken minoritet det er. Det handler om principper. Det er ikke godt nok,« siger Jesper Gisli og slår ud med armene.

»Der var folk, der spurgte mig, ’er du bøsse?’. ’Jamen, hvorfor er du så gået ind i det?’

Svaret er, at han ikke kan lade være med at involvere sig, for han elsker fællesskaber.

Vil gerne hilse på naboen

Og lige præcis fællesskabet får større og større betydning for os, mener han.

»Der kommer en samfundstendens til, at vi det næste årti slutter os mere og mere til fællesskabet. Det er så småt begyndt at pible frem med arrangementer som banko og fællesspisning. Vi slutter os mere til fællesskabet, for vi vil egentligt gerne se dem, vi bor i opgang med,« siger han.

Den øgede interesse for fællesskabet betyder også, at lokalaviserne får en renæssance, konkluderer han.

»Lokalaviserne er som skabt til at skabe fællesskab. Lokaljournalistik handler om det liv, der leves, og om nærvær. Som lokalavis skal vi være forsamlingshuset, vi skal skabe og være fællesskabet sammen med læserne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Historiker og stadsarkivar Caspar Christiansen.

Byvandring med Caspar Christiansen

Jernmeteoritten Agpalilik på hele 20 ton på den stålslæde, som den står på den dag i dag i Geologisk Museums gård (Nordvestgrønland, 23. august 1965).

Meteoritudstilling: Rør ved stykker af Månen og Mars