Det er på denne ikoniske adresse på hjørnet af Allégade og Frederiksberg Allé, som tidligere husede OK & Kram, at Frankies Pizza åbner på onsdag.
Det er på denne ikoniske adresse på hjørnet af Allégade og Frederiksberg Allé, som tidligere husede OK & Kram, at Frankies Pizza åbner på onsdag. - Foto: Bo Børresen

Pizzarestaurant åbner på ikonisk adresse

MADKLUBBEN. På onsdag 4. september vækkes Frederiksbergs vel nok mest centrale gadehjørne til live, når Frankies slår dørene op til et pink pizzaunivers.

FRANKIES PIZZA: Hjørnet af Allégade og Frederiksberg Allé. Det bliver ikke mere centralt på Frederiksberg. Alligevel har hjørnet ligget en smule øde og forladt hen, siden OK & Kram forlod stedet for et par år siden.

Men nu sker der noget. På onsdag 4. september kl. 17.00 åbner Frankies Frederiksberg på adressen Allégade 2 med Aveny-T som nabo. Der er tale om Frankies Pizzas fjerde restaurant. Frankies, som udspringer af Madklubben, holder i forvejen til at fornemme adresser på Østerbro, Nørrebro og i Aarhus.

Med et univers i skrigende pink og pizzaer med navne som Notourious P.I.G., Steak & Bearnaise og Honolulu skiller Frankies sig ud.

»Med plads til 150 personer inde og 200 ude bliver det vores største Frankies-restaurant. Der kommer et kuglerum med tusindvis af lyserøde kugler, en kæmpe solterrasse og selvfølgelig en masse lækre pizzaer og drinks, som skal være med til at gøre Frederiksberg en smule mere lyserød,« fortæller Nils Petter Bro, der sammen med partnerne Lars Bertelsen, Martin Alf, Christopher Haar og Anders Aaagard udgør holdet bag Frankies Pizza.

Hiphop og cocktails

Med åbningen på Frederiksberg runder Frankies en milepæl i missionen om at skabe en helt ny oplevelse for folk, der elsker pizzaer og at spise ude med vennerne:

»Det irriterede mig helt vildt, at når jeg som pizza-elskende mand skulle spise pizza, så var det de samme 20 pizzaer, jeg kunne bestille. Og så skulle jeg for det meste spise den med tømmermænd foran fjerneren eller med kniv, gaffel og klichétung italiensk musik i baggrunden,« siger Nils Petter Bro.

Han ville have hiphop, anderledes pizzaer, cocktails og festlig stemning?

De tanker er kun 12 måneder gamle. Fire måneder senere åbnede Frankies i det gamle Park på Østerbrogade.

Månedens kendis-pizza

Det var tilsyneladende ikke kun Nils Petter, der savnede en ny måde at tilgå pizza-oplevelsen på. Frankies blev straks en succes.

»Jeg er virkelig blæst bagover over den modtagelse, Frankies har fået. Jeg møder hver eneste dag så mange dejlige gæster på restauranterne, på Instagram og på Facebook, som er vilde med Frankies. Det gør mig sgu stolt og glad,« siger Nils Petter Bro.

Én gang om måneden inviterer Frankies en kendt personlighed i køkkenet for at kreere vedkommendes yndlingspizza. Pizzaen er den efterfølgende måned en del af menukortet på Frankies’ restauranter. For hver pizza, der bliver solgt, går 25 kroner til et velgørenhedsprojekt, som kendissen bag månedens pizza, selv vælger.

»Vi har indtil nu samlet mere end 100.00 kroner ind til alt lige fra Kræftens Bekæmpelse til græske hunde. Det er kæmpe optur. Også at der nu er mange, der skriver til mig for at høre, om de må være næste måneds gæst, fortæller Nils Petter Bro.

Denne måneds pizzakreatør er komikeren og radioværten Lars Hjortshøj.

Nils Petter Bro udgør sammen med partnerne Lars Bertelsen, Martin Alf, Christopher Haar og Anders Aaagard holdet bag Frankies Pizza.

Nils Petter Bro udgør sammen med partnerne Lars Bertelsen, Martin Alf, Christopher Haar og Anders Aaagard holdet bag Frankies Pizza. – Foto: PR

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Fællesspisning med To Good To Go

Mohamed Tannoukhi (tv) og Frederikke Vorm (midt) er begge 17 år og går i 3.g på Københavns Åbne Gymnasium ligesom 18-årige Anna Kjær, der dog går i 2.g. Fælles for de tre unge er, at de bor i Valby, som de holder meget af. Foto: Benedicte Lorenzen

De unge: »Valby er en bydel fyldt med kultur og glade mennesker«