Fyrværkeriet slutter hver aften af under DHL-Stafetten. Sparta fortæller, at der bliver skruet ned for bragene de sidste aftener.
Fyrværkeriet slutter hver aften af under DHL-Stafetten. Sparta fortæller, at der bliver skruet ned for bragene de sidste aftener. - Foto: Benedicte Lorenzen

DHL Stafetten: Borgere trætte af fyrværkeri

Verdens største motionsløb DHL Stafetten finder sted alle hverdage i denne uge i Fælledparken og afsluttes hver aften med fyrværkeri. Det synes nogle borgere på Østerbro er festligt, mens andre er trætte af det.

Brag: DHL Stafetten med mere end 120.000 deltagere er en festlig oplevelse i sensommeren.

Her løber eller går folk en rute på fem kilometer mandag-fredag i denne uge i Fælledparken, hvor arbejdspladser stiller hold med medarbejdere, der løber stafet med fem på hver hold.

Alle dagene slutter det af med fyrværkeri, og det er langt fra alle østerbroere, som er glade for det.

»Vi er mange, som er kede af det. Vi tror jo nærmest, der er udbrudt krig. Vores hunde ryster og er chokerede, og det tager dem flere timer at komme sig over det,« siger Kirsten Freiberg, der bor i Hesseløgade, som fortæller, at hun har kender flere andre, som har det på den måde.

»Vi ved, at der masser af fyrværkeri nytårsaften, men der er man indstillet på det. Jeg synes ikke, at det er nødvendigt med fyrværkeri til et motionsløb,« siger hun.

Generende og festligt

Kirsten Freiberg er langt fra den eneste, som har det sådan. Andre borgere er også generet af fyrværkeriet, som har lydt temmelig kraftigt.

På Østerbro Avis’ Facebookside har vi spurgt borgerne, hvad de mener om fyrværkeriet.

Nogle er som Kirsten Freiberg negative, og udover ulempen med hunde er der nogle, som oplever det som irriterende, når børn skal sove, mens andre er positive og mener, at det er et festligt indslag i aftenhimlen i august.

Burde have informeret

Tidligere har der været fyrværkeri ved DHL Stafetten, men det har der ikke været i flere år.

»Vi har prøvet nogle alternativer med lysshow, men det er ikke det samme. Det er en festdag og årets firmafest for mange, og når man har haft en god aften, er det noget særligt at gå ud af teltene og opleve fyrværkeriet sammen,« siger administrerende direktør i Sparta, der arrangerer DHL Stafetten, Dorte Vibjerg.

Hun erkender dog, at Sparta burde have informeret borgerne om fyrværkeriet på forhånd.

»Vi er godt opmærksomme på, at der er klager over det. Og havde folk havde vidst det i bedre tid, tror jeg, at de ville have taget bedre imod det, akkurat som med Tivolis fyrværkeri,« vurderer hun.

Efter klagerne fortæller Dorte Viberg, at Sparta har bedt fyrværkerimestrene om at skrue ned for bragene over Fælledparken.

– Men hvorfor skal der overhovedet være fyrværkeri ved et motionsløb?

»Jamen, hvorfor har Tivoli fyrværkeri om fredagen? Det er for at skabe fællesskabsfølelse, og vi slutter af med et brag.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Ejner Jensen har brugt det meste af livet på at kæmpe for Valbys udvikling, noget han stadig gør. I anledning af Valby Bladets 100 års fødselsdag, ledte bydelsdemokraten an på en gåtur rundt til nogle af de steder i Valby, han har været med til at kæmpe for i årenes løb.

Bydelsdemokratens bekendelser: 60 år i Valbys udviklingstjeneste

Parktræf: Hvordan skal den fredede Christianshavns Vold udvikles?