Nadia Sørensen under kirken, hvor hun har sin mange værker hængende i den store café.
Nadia Sørensen under kirken, hvor hun har sin mange værker hængende i den store café. - Foto: Jacob Schneider

Nadias debut: Hvorfor ikke hælde en spand maling ud over lærredet?

UDSTILLING. Nadia Sørensen udstiller den næste måned sin eksperimenterende mixed media-kunst i caféen under Købnerkirken.

SUNDBYVESTER: Nadia Sørensen debuterer i den kommende måned som udstillende kunstner i Café Julius under Købnerkirken på Skotlands Plads.

Nadia er 27 år og begyndte at tegne som barn og har udforsket mange udtryksformer gennem årene.

Nadia har ikke fået al sin inspiration fra fremmede, da Nadias forældre er begge meget kreative: Nadias mor driver børnebutikken Klodshans på Amagerbrogade og hendes far arbejdede som tatovør på Amager før i tiden.

»Jeg er jo virkelig sådan Amager-pige, vokset op ved Sundbyvester Plads. Ned mod grænsen til Kastrup. Hun mor plejer at sige ’Amager eller udlandet’. Og sådan har jeg det også lidt. Det er vores eget lille samfund her med tætte relationer, det er vildt hyggeligt. Jeg hjælper til i min mors forretning en gang imellem, og så går snakken – forleden fik jeg fortalt en kunde om min kunst, og hun skal hun i hvert fald herop og kigge,« griner Nadia, som viser frem i udstillingen.

Nadia finder sin inspiration både fra sin familie og fra andre kunstnere – blandt andet de kunstnere, der besøger forretningen Panduro i Fields’, hvor hun arbejder.

»Jeg elskede at tegne sammen med min søster, da vi var små. Så sad vi der og kiggede i min fars tattoo-blade… Hun var virkelig dygtig med en lige streg, og det var jeg ikke – det var mere sådan: ’Hvad sker der, hvis jeg hælder en spand maling ud over det?’ Det er mere eksperimenterende med mixed media.

Det blev der lagt lidt en dæmper på, da jeg arbejdede i BR, hvor det var meget stringent, for eksempel hvordan man skulle dekorere vinduerne, da jeg blev butiksuddannet inden for legetøj og hobbyartikler. For seks år siden blev jeg så ansat i Panduro, hvor jeg fik rigtigt meget albuerum.

For tiden arbejder jeg med det nye Alco Ink – en slags blanding af akryl og akvarel, hvor det er svært at styre den kunstneriske proces, men denne maleteknik giver overraskende resultater – jeg kalder dem cellemalerier, for det ligner de små bobler, der opstår. De ligger ud over hele lejligheden derhjemme – et værre svineri,« griner Nadia.

Ikke som karriere

Nadia har solgt en del af sine billeder uden dog at have dem udstillet. Nu har Nadia udvalgt de bedste billeder hun har skabt gennem de seneste tre år, og som hun synes er gode nok til at blive udstillet – og måske solgt fra udstillingen i Café Julius.

»Det er ikke sådan, at jeg har en kæmpe ambition om at leve af min kunst. Jeg har en høj arbejdsmoral og elsker mit arbejde, så for mig ville det ikke være optimalt kun at male, heller ikke selv om jeg tjente nok til at jeg ikke behøvede at arbejde. Måske er det fordi begge mine forældre er selvstændige – og jeg blive bare så inspireret af at møde andre mennesker gennem det.

Men hvis folk har lyst til at have mine billeder hængende og kigge på dem hver dag, så er min mission lykkedes – det betyder så meget,« smiler Nadia.

Nadia Sørensen udstilling, indtil 27. september

Café Julius, Shetlandagade 6: En non-profit café drevet af frivillige. Caféen støtter humanitære og sociale projekter – lokalt såvel som internationalt.

Åbent tirsdag og torsdag kl. 16-21, søndag 10-14.

Se mere: cafejulius.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Formand Flemming Olsen fra Øbrohus.

Få mere at vide om biblioteksplaner

Det er niende gang, at Madmodsløbet afholdes. Tidligere har Kongens Have lagt græs til.

Børn løber sig madmodige med snegle og havbacon