Havets bacon. Arkivfoto: Nordisk Tang.
Havets bacon. Arkivfoto: Nordisk Tang.

Snegle og havbacon til ungerne

BØRNELØB. Kræsenheden får én på kassen, og fremtidens foodies får mod på udfordrende råvarer, når Meyers Madhus og Melting Pot holder ‘madmodsløb’ i Søndermarken på lørdag.

SØNDERMARKEN: Kræsenhedskonger og vanedyr i børnehøjde er ikke sjældne gæster omkring de danske middagsborde. Det kan være svært at få ungerne til at prøve nye ting, men lidt hyggelig konkurrence kan lette indsatsen.

Derfor lægger Søndermarken græs til den niende udgave af Madmodsløbet, der finder sted på lørdag som en del af Arla Food Fest under Copenhagen Cooking & Food Festival.

På den halvanden kilometer lange rute kan tapre løbere i alderen fire til 13 år smage sig igennem seks spiselige poster, der hver især udfordrer både sanser og smagsløg med ingredienser, der med stor sandsynlighed ikke er hverdagskost på hjemmefronten.

Grimt og blomster

I år skal poderne blandt andet prøve kræfter med danske frilandssnegle, spiselige blomster, grimme grøntsager og søl – en slags tang, der også går under kælenavnet ’havets bacon’.

Fra scenen vil årets vært, Sofie Østergaard, som mange børn vil kende fra Ramasjang, MGP og DR Ultra, sørge for at varme løberne godt op, inden de sendes ud på ruten.

For hver post børnene smager på, får de et kryds på startnummeret. Jo flere krydser, des modigere er de. Når målstregen krydses, kan ungerne – foruden en velfortjent guldmedalje om halsen og en goodiebag med spiselige lækkerier – tage madmodet med hjem og fyre op under frygtløsheden ved middagsbordet.

Overskuddet fra Madmodsløbet går til fonden Melting Pot, der er stiftet af Claus Meyer, og som hjælper udsatte unge gennem projekter, der har mad, madhåndværk og entreprenørskab som gennemgående elementer. Formålet med fonden er at øge livskvaliteten og forbedre fremtidsmulighederne blandt udsatte og marginaliserede befolkningsgrupper i Danmark, udvalgte udviklingslande og særlige områder.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
»Se dig for,« opfordrer Christina, som gerne vil starte en hel bevægelse af hverdagsnysgerrighed.

Christina elsker byen: Se din bydel, som du aldrig har set den før

Sognepræst Helene Ferslev fra Sydhavn Sogn sidder på dækket foran den nye husbådekirke ¿Kirkeskibet 2450¿, der ligger i Frederiksholmsløbet. Foto: Benedicte Lorenzen

Det blå sogn: Husbådkirken er søsat