- Foto: Klaus Sletting

Det er tid til årets Saxogadefest

Settlementet holder den traditionsrige fest i Saxogade allerede nu på lørdag 31. august. Den sociale handelsgades årlige fest har altid handlet om det sociale. Men i år tager den et kvantespring i fællesskabet via FNs 17 verdensmål.

FEST OG KÆRLIGHED: Den sociale handelsgade Saxogade har år efter år inviteret til en årlig fest.

Det sociale og fællessakbet har altid været omdrejningspunktet, men i år sætter de en ramme så stor som FNs 17 Verdensmål.

»I Saxogade og Settlementet har vi i 108 år arbejdet for at udviske sociale skel og hjælpe socialt udsatte. Uanset hvor de hver især er i deres liv. Vi tror på et mangfoldigt København, hvor der er plads til alle, ligegyldigt hvad deres individuelle baggrund er. Alle er velkomne, og vi glæder os til at se alle til vores årlige Saxogadefest, der udover mangfoldighed også vil handle om FN’s 17 verdensmål,« fortæller Aja Kristoffersen, Settlementets fællesskabs- og frivilligkoordinator i en pressemeddelelse.

Lige fra bekæmpelse af social ulighed, bæredygtigt klimaarbejde er de 17 verdensmål ikke individuelle mål, men fælles mål.

»Vi er nødt til at være sammen om at løse verdens udfordringer, således at vi kan skabe et retfærdigt og bæredygtigt samfund, hvor alle har hver deres unikke plads. Vi løser måske ikke de globale udfordringer på én fest, men med Saxogadefesten mener vi, at vi kan skabe et fokus på de 17 verdensmål og derved tage de første skridt på vejen mod et bæredygtigt samfund,« siger siger Anja Kure, der er forretningsudvikler og ansvarlig for driften i Saxogade i pressemeddelelsen.

Masser af sjov og musik

Som altid er der masser af musik, butikkerne holder åbent og der er leg til børn og barnlige sjæle, ligesom der interviews, loppemarked, kræmmetræ og andre happenings.

Saxogadefest. Fest med koncerter, boder, loppemarked og happenings. Saxogade. 31. august kl. 12-22.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Legepladsens mest markante element er det store tårn, som illustrerer Kejserinde Dagmars Slot.

Så fik Kejserinden sig er ny legeplads

»Se dig for,« opfordrer Christina, som gerne vil starte en hel bevægelse af hverdagsnysgerrighed.

Christina elsker byen: Se din bydel, som du aldrig har set den før