Frank Jensen har for flere år siden sat sig i spidsen for at der skal udvikles på det areal, der nu hedder ¿Jernbanebyen¿. Han har tidligere af flere omgange besøgt området, og nu kan du kan møde ham og en række andre politikere til en til en snak om områdets udvikling onsdag 28. august 2019, når der er debat om Jernbanebyen. Arkivfoto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Frank Jensen har for flere år siden sat sig i spidsen for at der skal udvikles på det areal, der nu hedder ¿Jernbanebyen¿. Han har tidligere af flere omgange besøgt området, og nu kan du kan møde ham og en række andre politikere til en til en snak om områdets udvikling onsdag 28. august 2019, når der er debat om Jernbanebyen. Arkivfoto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Nu skal der smedes i jernbanebyen

Byudvikling. Det planlagte byområde ved Otto Busses Vej der skal hedde Jernbanebyen, kommer efter alt at dømme med på budget 2020. Onsdag eftermiddag har alle interesserede københavnere mulighed for at debattere fremtiden.

Jernbanebyen: Efter en kort og uformel kamp om retten til at navngive det gamle Godsbaneterræn er tiden nu kommet til at udvikle det.

Jernbanebyen er navnet på det område langs Otto Bussesvej som både er blevet kaldt Lille Vesterbro og Vester Remisepark.

I forslaget til Kommuneplan 2019 er det planen at udvikle det tidligere industriområde på 400.000 kvadratmeter mellem Vasbygade, Ingerslevsgade og Enghavevej til en helt ny bydel.

Grønt og beboelse

Jernbanebyen skal den hedde og det er planen at der både skal være 5.000 boliger, 200.000 kvadratmetet erhverv, detailhandel, institutioner, skole og grønne områder.

Hvorvidt der bliver plads til en fodboldbane, som ønsket og italesat af både lokaludvalget og den lokale fodboldklub Vestia, er endnu uafklaret.

Overborgmester Frank Jensen har siden 2017 arbejdet for at få området højt op på listen over kommunens planlagte udvikling. Han har tidligere udtalt, at han gerne så det kunne lade sig gøre at udvikle den nye bydel på arealerne før 2027, som der ellers var lagt op til.

Hvis forslaget til Kommuneplan 19 bliver vedtaget ser det ud til, at udviklingen af Jernbanebyen kan begynde allerede i januar næste år.

»Navnet Jernbanebyen trækker tråde til områdets historiske rødder og viser lige præcis det, som bydelen skal være: Et mikrokosmos af alt det bedste fra København – med historiske industribygninger side om side med høje træer, grønne oaser, blandede boliger og plads til sport og bevægelse til glæde for alle københavnere,« sagde overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse, da man offentliggjorde det nye navn på bydelen tidligere i år.

Vær med til at smede

Det er lige nu jernet i bydelen er varmt, og du kan være med til at smede.

Der er nemlig debat med titlen ’Københavns nye bydel Jernbanebyen skal udvikles’.

Det er allerede onsdag 28. agust kl. 16-18 i Jernbanebyen og her kan du byde ind på bydelens udvikling de næste 12 år.

Det er Københavns Kommune der afholder bydelsdebatten i Jernbanebyen, hvor københavnere har mulighed for at give input og forslag til udviklingen af området samt snakke med Københavns politikere om forslagene.

Til arrangementet kommer blandt andre overborgmester Frank Jensen, stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen, og kultur- og fritidsborgmester Francisca Rosenkilde.

Det bliver muligt at gå på opdagelse i et historisk område af København, som skal at integreres i resten af byen inden længe. Det er gratis at deltge, men man skal tilmelde sig på:

www.kp19.kk.dk/artikel/offentlig-hoering-og-borgermoeder

København Kommunes Kommuneplan 2019 er i offentlig høring blandt byens borgere fra slutningen af august til 21. oktober 2019.

Debatmøde. Om Jernbanebyen. 28. august 2019 kl. 16-18. Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5A.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Dragør endnu ikke afklaret om køb af nedlagt asylcenter

Krydstogtsskib ved Langelinie fra denne sommer.

Verdenspremiere: Turister bliver spurgt, om de vil betale lidt ekstra for renere luft