Camilla van Deurs, stadsarkitekt i København og Jan Hyttel, bestyrelsesformand i Bo-Vita, holdt begge tale torsdag, da det første spadestik til High Five byggeriet blev taget. Foto:
Camilla van Deurs, stadsarkitekt i København og Jan Hyttel, bestyrelsesformand i Bo-Vita, holdt begge tale torsdag, da det første spadestik til High Five byggeriet blev taget. Foto: - Foto: Karen Vistesen

Første spadestik på Beauvaisgrunden er taget

BYGGERI: Det første spadestik til Bo-Vitas 69 nye, almene boliger i Rovsingsgade – også kaldet High Five byggeriet – blev taget i torsdags.

BEAUVAISGRUNDEN: »Det er en særlig glæde at tage første spadestik til et nyt byggeri, der både tilfører byen flere almene boliger, men også bliver arkitektonisk smukt, bæredygtigt og har en god beliggenhed på kanten af byen, hvor det kan byde velkommen til København,« sagde Camilla van Deurs, stadsarkitekt i København, i en tale til de fremmødte.

I torsdags tog hun sammen med Bo-Vitas bestyrelsesformand Jan Hyttel det første spadestik til byggeriet af 69 almene boliger, som opføres af Bo-Vita på den tomme Beauvaisgrund, der ligger i Rovsingsgade skråt over for Hans Knudsens Plads og tæt på Lyngbyvej. Grunden har sit navn efter Beauvaisfabrikken, der tidligere lå på stedet.

Beauvais lukkede helt tilbage i 1969, og fabrikken blev siden revet ned. Herefter har den historiske grund ved indfaldsvejen til København været ubeboet og helt groet til med høje træer og vildtvoksende natur. I mange år var der planer om kulturhus på grunden, men det blev aldrig til noget. Men nu bliver den 6.700 kvadratmeter store Beauviasgrund forvandlet til et grønt boligområde.

Boligtårne der kan rumme alle

Der bliver bygget tre femkantede boligtårne – deraf navnet High Five – med 69 almene boliger på 57 til 115 kvadratmeter fordelt på 2, 3 og 4-værelses lejligheder, der kan huse både singler, unge par, ældre samt små og store familier.

Tårnene, der bliver på mellem 15 og 30 meter, kommer til at ligge mellem grønne træer og rekreative byrum. Klimaet er der også tænkt på, da projektet indeholder løsninger på at tage imod stigende mængder regn i forbindelse med skybrud.

»Jeg er rigtig glad for, at vi nu endelig kan gå i gang med byggeriet, som har været under forberedelse siden 2016, hvor vi vandt konkurrencen om at bygge boliger på Beauvaisgrunden. Det bliver et utrolig flot og spændende byggeri, der både rummer gode, funktionelle boliger men også drager omsorg for klima, miljø og drift. Jeg glæder mig til, at vi skal stå her igen, når vi skal holde rejsegilde på byggeriet,« sagde Bo-Vitas bestyrelsesformand Jan Hyttel i sin tale ved arrangementet.

Bo-Vitas tre tårne bliver en del af et nyt High Five Kvarter, som i de kommende år vil udvikle sig til et helt nyt, kreativt område. Det er tanken at give plads til, at erhvervslivet kan udfolde sig, og der er også planer om at etablere et kulturhus med svømmehal i nærområdet.

High Five byggeriet på Rovsinggade bliver udført af Rubow Arkitekter, og totalentreprenøren er BO-HUS A/S, Nykøbing Falster. Boligerne forventes klar til indflytning 1. marts 2021.

På længere sigt har Københavns Kommune også planer om en svømmehal på grunden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Nat og dag for B.93

KB‘s guldvindende kvinder i holdtennis samlet til sejrsbillede på HIK’s anlæg i Hellerup.

KB-kvinder danske holdmestre udendørs