KBH Syd HF og VUCs flag vajer stadig på den gamle Tårnby Skole, men kun indtil flytningen i august 2020 eller efterårsferien i 2020. Foto: Amager Bladet
KBH Syd HF og VUCs flag vajer stadig på den gamle Tårnby Skole, men kun indtil flytningen i august 2020 eller efterårsferien i 2020. Foto: Amager Bladet

KBH Syd HF & VUC flytter fra Tårnby Skole i 2020

UDDANNELSER. VUC og Amagers største HF-skole flytter senest til efterårsferien 2020 til Amager Strandvej, tæt på Kastrup Station, som et led i at modernisere skolen og gøre den mere tilgængelig.

TÅRNBY: I 33 år har VUC holdt til på den nedlagte Tårnby Skole på Sneserevej, men til næste år flytter KBH Syd HF & VUC, som det retteligt hedder i dag, i stedet til Amager Strandvej 390.

Skolen kommer til at ligge tæt på Kastrup metrostation.

»Vi vil gerne have, at skolen ligger et sted, der er lettere at komme til for vores kursister. Ved Kastrup station er der både god metro og gode busforbindelser. Og så er der hele lufthavnsmiljøet, havn, vand, Den Blå Planet – det er et sted, vi gerne vil være,« siger skolens rektor, Peter Zinckernagel.

Et ønske om at modernisere skolen er en anden grund til flytningen.

»Vi beskæftiger os især med at give folk en mulighed for at uddanne sig, selv om de ikke har haft muligheden i første omgang. Vi vil gerne udvikle en endnu bedre pionertænkende skole for unge voksne, der vil læse HF eller AVU (Almen Voksenuddannelse, red.). Vi investerer i skolen for at gøre den mere tidssvarende, og så ville vi gerne være sikre på, at den ligger et sted, som amagerkanerne kan komme let til. Vores HF er ret stor, faktisk Amagers største, og vi vil gerne gøre os endnu bedre og blive eksperter i det,« fortæller rektor.

Flytningen til Amager Strandvej kommer til at ske senest til efterårsferien 2020.

»Men vi håber, at vi kan nå det til skolestart i august i 2020,« siger Peter Zinckernagel.

Det er den største lejer på den gamle Tårnby Skole, der flytter ud. Det er ikke besluttet, hvad kommunen i stedet skal med bygningerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Rasmus Nelausen spiller torsdag 29. august klokken 19.30 i Råhuset. Foto: PR foto

Københavnsk sangskriverfestival indtager Den Brune Kødby

Dragør endnu ikke afklaret om køb af nedlagt asylcenter