Er der noget der kan samle Folehaven, så er det fest, folkekøkken og fællesskaber.
Er der noget der kan samle Folehaven, så er det fest, folkekøkken og fællesskaber.

Fællesskab Folkelighed Folehaven

FEST. Gadeteater og fællesspisning samlede store og små. I næste uge er der igen fest i Folehaven

FÆLLESSKAB: Det var ligesom om at hele ’Familien Folehaven’ var samlet til familiefest, da Valby Gadeteaterfestival tirsdag ramte området ved Kirsebærhavens Skole.

Tidligt på dagen var alle børn fra de lokale daginstitutioner samlet og festede med gadeteater og hygge, og fra sen eftermiddag samledes de lokale familier om gadeteater og fællesspisning.

»Du er velkommen. Det er alle, her i Folehaven,« blev Valby Bladets udsendte mødt med, da den tyrkiske linsesuppe skulle nydes ved det tætpakkede langbord.

»Ja, vi kender jo hinanden allesammen. Hende der har jeg gået i skole med, og nu går vores børn i skole sammen,« fortæller min borddame, da der bliver delt kindkys ud fra en gæst der kom lidt sent til spisningen.

Det er det lokale madinitiativ ’Folehavens Madskole’ der stod for den velsmagende mad – og det gør de i øvrigt en gang om måneden, året rundt. Under åben himmel i sommermånederne, og på skolen/biblioteket resten af året, hvis du skulle få lyst.

Folehave Festival

»Og på lørdag skal vi på den igen…« sang John Mogensen i ’Karl Herman og jeg’ – og det er jo helt rigtigt. For på næste lørdag er der fest igen i Folehaven.

Denne gang ’Folehave Festival’ lørdag den 7. september kl.12-19 hvor alle lokale kræfter sættes ind på endnu en ’familiefest’.

Kagedyst, Street kitchen, loppemarked, musik og sang, lege for børn og meget meget mere – alt sammen sat op og arrangeret af Boligforeningen 3B, SURF Valby, Områdefornyelsen Folehavekvarteret, Valby Søndre Sogn, Københavns Kommune og Valby Lokaludvalg.

Ja, en god fest kræver mange gode kræfter.

Festivalen har overskriften ’Fællesskab – Folkelighed – Folehaven’. Det rammer vist meget godt plet at dømme efter tirsdagens hyggelige besøg i Folehaven.

Meget mere info om ’Folehave Festival’ i Facebook-begivenheden af samme navn. I et ord, skulle vi hilse og sige.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lydvandringen er skabt af Mathias Hau, Sofie Buch og Victor Hempel-Mydtskov.

Lydvandring med drama gennem Sundby

Foto: Anders Bentzon

Hvad har du trænet i din gadedør …