Planerne for Naturpark Nordhavn. Model: Marianne Levinsen Landskab
Planerne for Naturpark Nordhavn. Model: Marianne Levinsen Landskab

Plan for naturpark er fremlagt

Nordhavn: Tidligere i år kom det frem, at 10 grønne organisationer er gået sammen for at skabe en stor naturpark i Nordhavn

Nu er planerne blevet konkrete. Gruppen med de 10 organisationer, der kalder sig Nordhavns Naturvenner, har lavet et forslag til en stor naturpark på 100 hektar på Ydre Nordhavn. Området er halvanden gange så stort som Fælledparken.

Naturparken vil rumme forskellige naturtyper – som skov, fælled og strandeng. Visionen er en naturpark, hvor naturen i høj grad udvikler sig på egne betingelser. Der skal være naturstier, skov, sø og strand, hvor man kan møde fugle, padder og andre levende væsener.

Planen af lavet af tegnestuen Marianne Levinsen Landskab i samspil med Nordhavns Naturvenner.

Knud Erik Hansen, næstformand i Danmark Naturfredningsforening København og talsmand for Nordhavns Naturvenner siger i en pressemeddelelse:

»Nordhavn rummer en enestående mulighed for at lave en naturpark. Der er plads til forskellige naturtyper, og områdets størrelse fremmer biodiversiteten. I byudviklingen i København har naturen haft trange kår. Ingen steder har kommunen brugt mulighederne til at lave større byparker.«

Knud Erik Hansen mener, at natur skal med i planlægningen fra start.

Politikerne i Københavns Kommune har i forvejen aftalt en naturpark på 14 hektar og en bypark på størrelse med Kongens Have. Men det ønsker foreningerne at gøre endnu større.

Nordhavn udbygges for at finansiere metroen. Derfor skal der sælges grunde. Om der er plads til en park på 90 hektar, kræver altså politisk velvilje. Over for Politiken har flere politikere meldt ud, at de er positive over for tankerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvis du afleverer din brugte kikkert i hovedindgangen til København Zoo, så sørger Zoo for, at den bliver sendt til Indonesien.

Zoo er på udkig efter din gamle kikkert

I årevis har buskaos præget området i Ingerslevsgade ved DGI-Byen. Nu er forundersøgelserne næsten færdige og økonomiforvaltningen forventer at de økonomiske forhandlinger om den nye busterminal ved Dybbølsbro bliver en del af forhandlingerne om Budget 2020. Arkivfoto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Buskaos i Ingerslevgade skal vige for terminal ved Dybbølsbro