Vanløse tabte hjemme til naboerne: Hvepsene fra Brønshøj.
Vanløse tabte hjemme til naboerne: Hvepsene fra Brønshøj. - Foto: Brønshøj Boldklub

Haha 😆

Fodbold: Vanløse tabte til naboerne

Vanløse havde det meste af spillet, men tabte alligevel med 1-0 i den kamp, man allerhelst vil undgå at tabe i løbet af en sæson: Kampen mod naboerne fra Brønshøj.

Anden division: Vanløse-Brønshøj i fodbold.

Det klinger ikke blot af et lokalopgør, der er også en vis mængde nostalgi i disse klubnavne for folk, der kan huske halvfjerdserne og firserne.

I disse årtier var den nordvestlige del af Københavns Kommune for alvor på fodboldlandkortet, hvor de to klubber i hver deres årti prægede toppen af dansk fodbold og begejstrede publikum med offensivt og underholdende spil.

Ingen af klubberne fik dog nogensinde medaljer i Danmarksturneringen, men man må sige, at Vanløse IF nåede længst, da de sejrede i pokalfinalen i 1974, hvor OB blev sendt hjem til Fyn med et 5-2 nederlag. På det tidspunkt var Vanløse endda fortsat et 2. divisionshold, men de efterfølgende sæsoner var de i 1. divsion, som dengang var den bedste række, og gennem pokalfinalesejren spillede de også europæisk.

Brønshøj spillede i Vanløse

I 1980’erne var det Brønshøjs tur til at sætte sit præg på den bedste række. En femteplads i 1984 var det bedste resultat, og »hvepsene« henrykkede publikum og fik anerkendelse for deres flotte spil.

Og så havde Vanløse endda også glæde af det. Brønshøj spillede nemlig i disse år på hjemmebane i Vanløse Idrætspark, inden turen senere gik til Tingbjerg, samtidig med at klubben rykkede ned gennem rækkerne.

Når Vanløse og Brønshøj mødes i 2019, er de et stykke fra fordums styrke, men de befinder sig trods alt i den tredjebedste række.

Vanløse var bedst og tabte

Et lokalopgør er altid interessant, og 704 tilskuere var på plads i Vanløse Idrætspark onsdag aften.

De var vidne til en kamp, hvor Vanløse dominerede og havde de fleste chancer, men hvor Brønshøj scorede kampens eneste mål.

Kevin Bechmann Timm blev matchvinder med sit mål cirka 25 minutter før tid.

Brønshøjs målmand Kasper Vilfort var en stærk sidste skanse og reddede store chancer, som blandt andet tilfaldt Jack Castelijns, Asger Højmark og Al-naser. Og når Vilfort endelig var passeret, gik bolden ikke i mål, men røg i sidenettet eller på overliggeren.

Trods nederlaget ligger Vanløse stadig lunt i svinget med syv point på en tredjeplads.

Nederlaget var det første til Vanløse i sæsonen, og kan klubben bevare det gode spil, der blev vist mod Brøsnhøj, og samtidig være mere effektive, bør det blive et godt efterår.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Masser af musik i alle farver

Den 1.220 kvadratmeter store Lidt-butik bliver nabo til Føtex på Nordre Fasanvej.

Nu slår Lidl snart dørene op på fasanvejen