Hvis du afleverer din brugte kikkert i hovedindgangen til København Zoo, så sørger Zoo for, at den bliver sendt til Indonesien.
Hvis du afleverer din brugte kikkert i hovedindgangen til København Zoo, så sørger Zoo for, at den bliver sendt til Indonesien. - Foto: Iris/Ritzau Scanpix

Like 👍

Zoo er på udkig efter din gamle kikkert

INDSAMLING. København Zoo indsamler brugte kikkerter i kampen mod illegalt salg af asiatiske sangfugle.

INDONESIEN: København Zoo går forrest i en kampagne, der skal redde de asiatiske sangfugle fra at uddø.

Den største trussel mod fuglene er et stort illegalt marked for sangfugle, der fanges og sælges som statusobjekter over hele Asien.

Kampagnen retter sig blandt andet mod lokalbefolkningerne, der skal oplyses om faren for at fuglene uddør. Det sker via uddeling af kikkerter som et led i naturformidlingen målrettet lokale børn og familier i Indonesien.

Du kan hjælpe kampagnen på vej ved at donere din brugte kikkert til Zoo. Det er blot at aflevere kikkerten i hovedindgangen til København Zoo, så sørger Zoo for, at de bliver sendt til Indonesien.

Balistæren er en af de fugle, der fanges og sælges illegalt som statusobjekter i Asien.

Balistæren er en af de fugle, der fanges og sælges illegalt som statusobjekter i Asien. – Foto: Frank Ronsholt

Roskildevej vs. Düsseldorf

Aktuelt er der indsamlet 105 kikkerter i København Zoo, som længe har ført den interne ’konkurrence’ blandt alle Europas zoologisk haver. Men for nylig har haven på Roskildevej måttet se sig overhalet indenom af Aquazoo Löbbecke Museum fra Düsseldorf.

Tyskerne har foreløbig formået at indsamle 115 kikkerter, og har på kampagnens hjemmeside officielt udfordret København Zoo til en tvekamp – eller landskamp om man vil.

Det er med andre ord nu, at alle sejl skal sættes i bestræbelserne på at generobre førstepladsen i den interne dyst. Kampagnen løber til og med 10. september. Lad din gamle kikkert gøre gavn i Indonesien.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Klumme: De uendelige godnathistorier

Planerne for Naturpark Nordhavn. Model: Marianne Levinsen Landskab

Plan for naturpark er fremlagt