Se billeder: Foreningshuset kan gå på vandet

Det Flydende Aktivitetshus ved Sandkaj i Nordhavn blev indviet mandag.

Idræt og kultur: Der skal være aktiviteter hele året, det skal huse idrætten, og der skal være masser af idræt i vandet rundt om.

Det var nærmest symbolsk. På dagen hvor andre medier tog den endeløse forsinkelse af Kulturcenter Kildevæld, som Østerbro Avis har skrevet om utallige gange, blev Det Flydende Aktivitetshus ved Sandkaj i Nordhavn indviet. Endda lidt før planlagt og med en byggeaktivitet som kun har stået på et års tid.

Det flydende aktivitetshus skal fremme aktivt fritidsliv i Nordhavn, hvor adgangen til vand og et socialt samvær er i fokus. Huset skal spille sammen med de udendørs funktioner, der i forvejen er i bydelen, herunder Konditaget Lüders, robådsforposten ved Sandkaj og badezonen.

Det flydende aktivitetshus ligger lige ud til badezonen og rummer foreningsfaciliteter samt udendørs offentlige arealer.

Selve huset er et flerbrugerhus, der består af 152 indendørs kvadratmeter med foreningslokale, toilet- og badefaciliteter, sauna og omklædningsrum.

Langs huset er der offentligt tilgængelige trædæk og en trappe til ophold. Der er også etableret et offentligt tilgængeligt handicaptoilet.

By & Havn er bygherre på huset, som er udviklet i samarbejde med de kommende brugere, Københavns Kommune og Lokale og Anlægsfonden.

Københavns kommune har nu overtaget ejerskab og drift af huset i fællesskab med områdets tilknyttede foreninger.


SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Islands Brygge har lagt havnefront til kulturhavn gennem alle 18 år.

Havnen sprudler af kultur i weekenden

Bagagen var proppet med medaljer og pokaler, da de ti Bosatsu-kæmpere vendte hjem fra Budo Cup 2019.

Ti deltagere og ti medaljer