Den indendørs skatepark X-Hall er langt om længe åbnet efter at have ligget øde hen i tre år. Arkivfoto: Martin Sørensen
Den indendørs skatepark X-Hall er langt om længe åbnet efter at have ligget øde hen i tre år. Arkivfoto: Martin Sørensen

Endelig: Skatepark under Bispeengbuen er åbnet

OPFØLGNING. I foråret skrev Nørrebro/Nordvest Bladet historien om den indendørs skatepark X-Hall, der har været klar i tre år, men som aldrig har været åben for offentligheden. Nu er den endelig åbnet.

SKATEPARK: »Jeg vurderer, at det er realistisk, at skateparken åbner inden for de næste par måneder. Jeg har bøvlet med den her sag i mange år, og det skal ske, det her, så der må findes en eller anden løsning, og det arbejder vi på højtryk for at få på plads.«

Sådan sagde byudviklingschef ved Kultur- og Fritidsforvaltningen Mads Kamp Hansen i april til Nørrebro/Nordvest Bladet om skateparken X-Hall, der ligger i et tunnelrør under Bispeengbuen.

På daværende tidspunkt havde X-Hall, som har kostet knap ni millioner kroner, ligget øde hen i tre år på grund af administrative, økonomiske og praktiske benspænd. Det betød, at de par hundrede skatere, der ventede på at kunne komme til at benytte faciliteterne, måtte tage til Malmø for at træne.

Få dage efter at Nørrebro/Nordvest Bladet havde bragt historien, kom godkendelsen fra Vejdirektoratet, og nu er de sidste brikker endelig faldet på plads, og Kultur- og Fritidsforvaltningen oplyser, at X-Hall nu er åben.

Glade skatere

Indtil videre er skateparken åben fredag-søndag, men det er planen, at der bliver længere åbningstid på den anden side af 3. september, hvor den officielle indvielse vil finde sted.

’Kultur- og Fritidsforvaltningen arbejder på at få driftsorganiseringen på plads. Præcis hvornår en sådan træder i kraft afklares i løbet af sensommeren’, skriver Kultur- og Fritidsforvaltningen i en mail til Nørrebro/Nordvest Bladet.

Skater Thomas Kring, som i foråret tog fat i avisen, fordi han savnede et fyldestgørende svar fra Københavns Kommune omkring udsigten til skateparkens åbning, glæder sig over, at skaterne i København nu har et sted at træne.

»Det glæder mig, at X-Hall åbner meget langt om længe. Og vi glæder os til at høre prissætning på indgangen samt fremtidige åbningstider,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
B.93 og Frem spiller på Østerbro Stadion i aften klokken 19.

Københavnerklassiker for klubber i krise

BREV FRA BLADET: Må løsning af klimaproblemerne ikke koste os penge?