- Foto: Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

BREV FRA BLADET: Må løsning af klimaproblemerne ikke koste os penge?

»PRISER PÅ FLYBILLETTER fortsætter med at falde – Danske flyrejsende kan fortsætte med at glæde sig over billige flyrejser.«

Sådan lød det glade budskab i en pressemeddelelse fra prissammenligneren Travelmarket.com, der landede i Amager Bladets inbox i den forløbne uge og præsenterede de billigste priser, sitet nogensinde havde målt for rejser i uge 36. Priserne på europæiske flyrejser er faldet med 39 procent siden 2012.

For eksempel kunne man løse billet til et fly fra lufthavnen i Kastrup til Prag og retur for skaldede 224 kroner.

TÆNKER DU OGSÅ, når du læser om flyrejser til Europas storbyer, der sælges billigere end en enkeltbillet med tog til Middelfart: Men øhhh, hvad med CO2-udslippet og de monstrøse problemer med klimaet?

Udledningen af CO2 fra luftfartindustrien i Europa er øget med 26,3 procent over de seneste fem år, ifølge den grønne transportorganisation Transport & Environment.

Til gengæld er flyrejser afgiftsfri i Danmark, og et af folketingspolitikeres væsentligste argumenter imod afgifterne er, at det er konkurrenceforvridende, og at danske passagerer i stedet vil flyve fra lufthavne i vores nabolande, hvis der indføres afgifter. Der er bare lige det, at nabolandene – Tyskland, Norge og Sverige – allerede har indført afgifter.

MÅSKE ER VÆLGERNE ved at være modne til en afgift. En måling foretaget af Epinion for DR viste i april, at 58 procent af danskerne finder det rimeligt med en klimaafgift på flyrejser på 100 kroner. Flertallet forsvinder dog, hvis afgiften i stedet er 500 kroner.

Nu vil Radikale Venstre bringe et forslag om en afgift til de flyselskaber, der forurener mest, ind i finanslovsforhandlingerne. Vedtages det, er det svært at forestille sig andre steder, hvor flyselskaberne dækker en sådan afgift ind, end ved at hæve billetpriserne.

Klodens største udfordring, kalder politikere og forskere klimaproblemerne. Det er nok pænt urealistisk, at man kan løse dem, uden at det koster dig og mig penge eller mådehold. Og er det helt urimeligt, hvis det gør?

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Den indendørs skatepark X-Hall er langt om længe åbnet efter at have ligget øde hen i tre år. Arkivfoto: Martin Sørensen

Endelig: Skatepark under Bispeengbuen er åbnet

Den indendørs skatepark X-Hall er langt om længe åbnet efter at have ligget øde hen i tre år.

Endelig: skatepark under Bispeengbuen er åbnet