DM-jubel på vandet i weekenden.
DM-jubel på vandet i weekenden. - Foto: Kajakklubben Neptun.

Kajakpolo hitter hos Neptun

KAJAKPOLO. Neptun vandt DM i Kajakpolo i weekenden, og inden da havde klubben fire unge til VM.

KASTRUP: Kajakklubben Neptuns Ligahold spillede med i slutspillet i weekendens DM-stævne på hjemmebane – her deltager landets fem bedst placerede hold fra grundspillet.

Spillerne var sat op, og havde inden weekenden proklameret, at nu gik de efter guldet. Dagen begyndte dog med et meget skuffende nederlag på 6-2 til Holte Pack Teck.

»Nå – så røg kampen om guldet,« tænkte alle.

Men i næste kamp spillede de lige op 3-3 mod Silkeborgs Sønner, der var vindere af grundspillet og dobbelt forsvarende guldmestre. Sidst på dagen kunne man så konstatere at finalekampen blev en gentagelse af sidste års finale, Neptun mod Silkeborg.

Finalekampen blev igen en dramakamp. Begge hold kæmpede om hver enkelt bold, og med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid var stillingen 1-1. Da Neptun fik en spiller udvist i to minutter, var spændingen næsten uudholdelig. Neptun leverede et eksemplarisk og meget kraftfuldt forsvarsspil, der gang på gang forhindrede Silkeborgs Sønner i at score, på trods af et massivt to minutters angrebsspil.

Kampen endte 1-1 og gik i forlænget spilletid med ’Golden Goal’. Efter et minut og 11 sekunder af den forlængede spilletid hamrede Kristian Kleist bolden i kassen fra en svær vinkel og sikrede Neptun det danske mesterskab.

For Neptun var det tilmed en sød hævn for sidste års finale, hvor Neptun tabte til Silkeborgs Sønner på et mål sat ind i den ordinære kamps sidste sekund.

Fire VM-deltagere

DM-triumfen kommer ovenpå endnu en fornem præstation af Neptuns unge spillere: Ved VM for ungdomshold i Belfast havde Neptun fire unge med på de danske landshold: Simon Le Grand repræsenterede Danmark på U16, mens Anders Jørgensen, Benjamin Keller og Simon Bartels var med på U15 landsholdet.

Begge hold opnåede imponerende resultater. U16-holdet, som stillede op i række med de noget ældre og større U18-hold ,placerede sig imponerende på en femteplads, mens U15-holdet endnu mere imponerende fik bronzemedaljer med hjem. Medaljerne kom i hus efter en turnering med mange flotte kampe, hvor holdet kun led nederlag til turneringens senere vindere fra Tyskland.

Resultaterne kommer med drengenes lyst til at træne og spille. Dagens efter hjemkomsten stillede landsholdsspillerne op i klubben for at give nye unge en god oplevelse med kajaksporten under Tårnby Kommunes sommerskole, hvor piger og drenge fik prøvet både at spille kajakpolo og roet i turkajakker.

Selv om det går godt i Neptun, har den lille sport plads til flere og tager gerne imod børn og unge, som vil prøve at komme på vandet i en kajak.

Se mere: kajakklubbenneptun.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Borgmester Simon Aggesen sætter tal på, hvor mange børn der højst bør være pr. voksen i institutionerne.

Borgmesteren tegner de første linjer

Der skal også investeres på et højt niveau i 2019. Foto: PR foto

Travlt i lufthavnen: Store byggerier præger 2019