Som et led i indsatsen for at holde byen ren inviteres alle interesserede til at give en hånd med.
Som et led i indsatsen for at holde byen ren inviteres alle interesserede til at give en hånd med. - Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Vær med når Frederiksberg går sammen og indsamler affald

GRØN BY. Søndag 1. september inviterer Frederiksberg Kommune hele byen til at deltage i en fælles affaldsindsamling. Der er i alt ti udleveringsstationer.

RENHOLDNING: Som et led i den samlede indsats for at holde byen ren opfordrer borgmester Simon Aggesen (K) alle interesserede til at give en hånd med:

»Vi går meget op i, at byen er ren og pæn, og der er allerede private affaldsindsamlinger, hvor familier og venner samler affald op, når de alligevel er ude at gå en tur. Det er på alle måder prisværdigt, og derfor vil Frederiksberg Kommune intensivere indsatsen ved en fælles indsamlingsdag, der kan sætte fokus på vores smukke by og behovet for at passe på den i fællesskab,« siger Simon Aggesen.

Affald avler affald

Alle er velkomne til at deltage. Det er bare at møde op ved en af byens ti uddelingsstationer, hvor der udleveres handsker, skraldeposer og en vest til hvert indsamlingshold samt et kort over, hvor affaldet kan stilles, når man er færdig eller senest, når indsamlingen er slut kl. 14.00.

Formand for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) understreger, at indsamlingsdagen er et led i en større indsats for at holde byen pæn.

»Vi arbejder ud fra ’broken window-teorien’, som går ud på, at affald avler mere affald. Er der derimod pænt og rent, så vil det påvirke flere til at gøre en indsats for at undgå at snavse byen til. Derfor prioriterer vi renhold højt i det daglige, og dette nye tiltag vil forhåbentlig bidrage til, at flere bruger byens skraldespande, også i dagligdagen,« lyder det fra Jan E. Jørgen-sen.

Oprydning koster

Også by- og miljøordfører, Gunvor Wibroe (S), er meget opmærksom på at holde Frederiksberg ren:

»Henkastet skrald som plastik- og madaffald, cigaret-skodder, flasker og dåser er et stort problem. Desværre også her på Frederiksberg. Affaldet sviner og koster kommunen mange penge i oprydning,« siger Gunvor Wibroe og fortsætter:

»Derfor tog Socialdemokratiet for noget tid siden initiativ til en årlig dag på Frederiksberg, hvor borgerne hjælpes ad med at samle henkastet affald og rydde op i vores dejlige by. I Socialdemokratiet ved vi nemlig, at der blandt borgerne er stor interesse for at holde byen ren. Vi håber derfor på, at både børn og voksne har lyst til at være med 1. september og give en hånd.«

Udleveringsstationer

Der vil i alt være ti udleveringsstationer. De er åbne kl. 09.00-09.30.

• Kristian Zartmanns Plads

• Aksel Møllers Plads v./Godthåbsvej

• Julius Thomsens Plads v/ Rosenørns Allé

• Niels Ebbesens Vej v/ H.C. Ørsteds Vej

• Platanvej v/ Frederiksberg Allé

• Borgmester Godskesens Plads v/ Dalgas Boulevard

• Sønderjyllands Allé v/ A. D. Jørgensens Vej

• Lindevangsparken v/ Finsensvej

• Femte Juni Plads v/ C.F. Richs Vej

• Frederiksberg Rådhusplads (her står borgmester Simon Aggesen for uddelingen kl. 09.00-11.00)

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Havudsigt på Orientkaj Metrostation.23

Havudsigt fra perronen: Ny metrostation bliver unik

Politiet inviterede mandag naboer til politistationen til beboermøde i Osramhuset. Her informerede politikommissær Jonas Wybrandt om hændelsen og svarede på spørgsmål. Foto:

Politiet efter eksplosion: »Folk skal ikke agere anderledes og føle sig utrygge«