Politiet inviterede mandag naboer til politistationen til beboermøde i Osramhuset. Her informerede politikommissær Jonas Wybrandt om hændelsen og svarede på spørgsmål. Foto:
Politiet inviterede mandag naboer til politistationen til beboermøde i Osramhuset. Her informerede politikommissær Jonas Wybrandt om hændelsen og svarede på spørgsmål. Foto: - Foto: Julie Stougaard

Politiet efter eksplosion: »Folk skal ikke agere anderledes og føle sig utrygge«

YDRE NØRREBRO. Lokalpolitiet inviterede igår mandag naboerne til Hermodsgade til beboermøde i forbindelse med eksplosionen ved politistationen, der fandt sted 10. august. En episode, der har påvirket både nørrebroerne i området og politiet.

EKSPLOSION: Glasskår fra bilerne, der blev ramt af eksplosionen 10. august, ligger stadig spredt på parkeringspladsen overfor politistationen i Hermodsgade, og vinduer på begge sider af gaden er prydet af træplader som erstatning for de knuste ruder. Heldigvis kom ingen til skade, men bomben har rystet beboerne i området, fortæller leder af nærpolitiet Nordøst, politikommissær Jonas Wybrandt.

»Dagen efter eksplosionen fik vi rigtig mange henvendelser fra borgere. Vi parkerede vores mobile politistation foran politistationen i Hermodsgade, og flere end 50 borgere var forbi og snakke med os i tidsrummet 11-18. Mange ville bare gerne fortælle, at de havde hørt braget om natten. Det var tydeligt, at folk havde brug for at tale om det. Den efterfølgende uge fik vi også mange henvendelser fra politistationens naboer, som blandt andet var interesseret i at vide, om der var mulighed for at få mere information, eventuelt på et møde.«

Jeg taler med ham foran Osramhuset, hvor han netop har holdt møde med beboere fra Hermodsgade, Fafnersgade, Slangerupgade og Tagensvej. Mødet var lukket for pressen, så beboerne kunne tale frit og eventuelt tale med de tre rådgivere fra Offerrådgivningen, som også var til stede.

Spørgsmål til dagen derpå

De 24 borgere, der mødte op her til aften, spurgte blandt andet ind til politiets arbejde i Hermodsgade dagen efter eksplosionen.

»Ikke til efterforskningen, for den vidste de godt, at vi ikke kunne kommentere på – men til vores måde at håndtere situationen på efter eksplosionen. Nogle havde talt med politiet i Hermodsgade dagen efter, hvor gaden var spærret af på grund af fare for nedstyrtning, og for nogle havde det været en positiv oplevelse at tale med politiet, og andre havde haft en mindre god oplevelse,« fortæller politikommissæren.

Hvordan er reaktionen fra borgerne efter den her episode sammenlignet med, når der har været skyderi i området?

»Vi har også haft beboermøder efter skyderier, og der har borgerne stillet samme spørgsmål, som de gjorde i dag. De vil gerne vide, om de skal være bange og agere anderledes, end de plejer. Vores svar til dem er, at det skal de ikke. Vi fortsætter selv hverdagen fuldstændig som normalt. Folk skal ikke føle sig utrygge,« siger Jonas Wybrandt.

Kom bag på alle

Politiet arbejder fortsat i bygningen i Hermodsgade, som kun blev beskadiget udvendigt. Her er især døren blevet ramt, som derfor midlertidigt er erstattet af en træplade, der lukkes med en hængelås.

Hvordan er stemningen på stationen efter episoden, som vel var noget af et chok?

Jonas Wybrandt tænker sig lidt om, før han svarer.

»Vi var da alle sammen overraskede. Der var ikke nogen, der havde set det komme. Heldigvis skete det på et tidspunkt, hvor der ikke var nogen på stationen, så ingen kom til skade. Selv hørte jeg det først om morgenen ved syvtiden, hvor jeg kunne se, at der lå flere opkald på min telefon, og da jeg tændte for nyhederne, blev jeg klar over, hvad der var sket. Ligesom andre er det også noget, vi har haft brug for at tale om, både som medarbejdere og kolleger. Men måske er det nemmere for os, fordi vi ikke bor her. Det er ikke vores hjem, der har fået ruderne smadret, i modsætning til nogle af naboerne til politistationen,« siger politikommissæren.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Som et led i indsatsen for at holde byen ren inviteres alle interesserede til at give en hånd med.

Vær med når Frederiksberg går sammen og indsamler affald

Islands Brygge har lagt havnefront til kulturhavn gennem alle 18 år.

Havnen sprudler af kultur i weekenden