Sabine Sørensen og Peder Clement fra Miljøpunkt sammen med Ingrid Kallesøe fra Larslejsstræde foran den smukke hestekastanje ved Sankt Petri Kirke. Foto: Christian M. Olsen
Sabine Sørensen og Peder Clement fra Miljøpunkt sammen med Ingrid Kallesøe fra Larslejsstræde foran den smukke hestekastanje ved Sankt Petri Kirke. Foto: Christian M. Olsen

På jagt efter byens bedste træer

GRØNT I BYEN. Miljøpunkt Indre By-Christianshavn var i sidste uge på to ture rundt i byen for at kigge på skønne, grønne pletter og finde nye træer, der kan gå hen og blive ikoniske.

TRÆER: »Ahorn går under betegnelsen meget flink og villig.«

Ordene kommer fra Peder Clement, der er frivillig hos Miljøpunkt Indre By-Christianshavn. Denne tirsdag eftermiddag danner han fortrop for en tur rundt til byens ikoniske træer og mere eller mindre hemmelige gårdhaver. Som for eksempel i Larsbjørnsstræde, hvor der inde bag en port gemmer sig en sand naturperle med vinterjasmin, tobakspibeplante og kejserbusk – den blomstrer til november, som Peder Clement tilføjer.

Københavns Kommune har udpeget en liste over de såkaldte ikoniske træer i byen, som alle lever op til flere nedfældede kriterier.

Snart skal listen opdateres, og derfor har miljøpunktet arrangeret ture rundt i Indre By og på Christianshavn for at finde nye emner til listen.

Smuk kastanje

Med på turen er Ingrid Kallesøe, der bor lige ved Sankt Petri Kirke og derfor har udsigt til den smukke hestekastanje ved kirken. Den er på listen over de ikoniske træer.

»Jeg har boet i København i 50 år, og jeg glæder mig over de mange træer og buske, der er i byen, og som gror op ad murene i Indre By,« siger Ingrid Kallesøe, men hun har dog en bøn: »Jeg synes, at der er for få træer i byen sammenlignet med andre storbyer,« siger hun.

Kom med dine ideer

Har du ideer til træer, der kan komme i spil som ikoniske træer, kan du kontakte Miljøpunkt Indre By-Christianshavn, som samler ideerne sammen.

Se mere om de ikoniske træer på a21.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Filips Kirke inviterer til 95-års fødselsdagsfest.

Filips Kirke fejrer 95-års fødselsdag

Ellen Ramsdal Pedersen foran Drys Ind, hvor hun stopper om kort tid.

En af værestedet Drys Inds faste stammer går på pension