Frank Jensen (S) deltog som hovedtaler til rejsegildet sammen med repræsentanter for boligselskabet Danske Funktionærers Boligselskab (DFB) og Domea.dk. Foto: Agnes Saaby Thomsen
Frank Jensen (S) deltog som hovedtaler til rejsegildet sammen med repræsentanter for boligselskabet Danske Funktionærers Boligselskab (DFB) og Domea.dk. Foto: Agnes Saaby Thomsen

Nyt seniorbofællesskab på Nørrebro åbner snart

OLLEKOLLE: Bofællesskaber for ældre er populære som aldrig før, og igår gik en drøm i opfyldelse på Nørrebro, da der kunne fejres rejsegilde på det almene seniorbofællesskab med navnet ’Den 3. Revle’.

Seniorbofællesskabet Den 3. Revle i Tikøbsgade 5 på Nørrebro er blevet til i tæt samarbejde mellem boligselskabet Danske Funktionærers Boligselskab (DFB), administrationsselskabet Domea.dk som samt en stærk borgergruppe.

»Det har været en rutschebanetur for initiativgruppen, siden de fik tilsagn om grundkapital tilbage i 2012. Heldigvis har alle parter troet på projektet hele vejen. Med den store interesse for denne boform i København, er det meget positivt, at Københavns Kommune arbejder aktivt for flere bofællesskaber i byen,« siger Danske Funktionærers Boligselskabs næstformand Ole Christian Larsen i en pressemeddelelse.

Kommende beboer i Den 3. Revle Karen Henriksen glæder sig til at kunne flytte ind næste sommer.

»Det er så skønt at se resultatet af adskillige års hårdt arbejde endelig materialisere sig – og vi i dag kan holde rejsegilde for vores snart nye hjem,« siger hun.

Livsglæde og tryghed

Nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at hver femte dansker i dag er over 65 år, og at den andel i 2040 vil være steget til mere end hver fjerde dansker. Med flere ældre i fremtiden forventer Københavns Kommune en større efterspørgsel på mere varierede boligtilbud som for eksempel bofællesskaber for ældre.

Derfor er det overborgmester Frank Jensens (S) ønske, at der skal være endnu flere tilbud af denne slags til københavnerne:

»Fællesskabet er vigtigt – også for ældre. Det giver livsglæde og tryghed i hverdagen. Vi har derfor politisk taget initiativ til, det skal være lettere at etablere bofællesskaber i København,« siger overborgmester Frank Jensen i en pressemeddelelse (S).

Byggeriet i Tikøbsgade forventes at stå færdigt i midten af 2020. Foto:

Byggeriet i Tikøbsgade forventes at stå færdigt i midten af 2020. Foto: – Foto: Arkitekter Mangor & Nagel

Københavns Kommune har en målsætning om at give økonomisk støtte til op til fire almene seniorbofællesskaber om året. Derfor er det udarbejdet en ny vejledning med gode råd om fx opstart, udviklingsproces, udlejningsregler og retningslinjer for almene boliger.

Byggeriet ventes at stå færdigt i midten af 2020. Det vil bestå af 33 boliger i størrelser fra cirka 65-88 kvadratmeter.

Der er på nuværende tidspunkt fem almene seniorbofællesskaber i København.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

3. september fortæller forfatter Jens Andersen (til venstre) med udgangspunkt i sin bog -Kim Larsen - Mine unge år- om den folkekære musikers farverige liv.

Liv i Sundby er klar med sit efterårsprogram

Sydkoreas uddannelsesminister Yoo Eun-hae flankeret af Torben Vind Rasmussen og forstander Karen Toftlund Krog. Pr-foto

Sydkoreansk ministerbesøg på efterskole