Husker du, hvor du kommer fra?

København er en storby fyldt med tilflyttere. Ofte går vi endda og snakker om, at jyderne kommer og tager over.  I dag er omkring en femtedel af københavnerne fra jylland. I denne sammenhæng skal vi ikke glemme alle de tilflyttere der kommer fra Bornholm, Fyn, Lolland, Falster og mange andre af Danmarks øer. Med sådan et samsurium i København kan vi hurtigt glemme, hvor vi først og fremmest kommer fra. De steder vi flyttede fra. Der hvor vores familie stadig bor. Men hvordan husker vi i hverdagens travle København, hvor vi er fra?

Få det ind i din bolig

Det handler om at værne om, hvor vi kommer fra. Et godt tip er her, at inkorporere ting fra din baggrund i din indretning. Det kan du gøre på mange forskellige måder. Det kan eksempelvis være med sten, skaller og drivtømmer fra den jyske vestkyst. Det kan også være tørrede planter og blomster fra den smukke natur på Bornholm. Der er et væld af muligheder. Måske du er heldig at have en masse billeder af dine forfædre i familien? Måske et billede af gården, som de stammer fra? En anden fin idé kan være i form af plakater. Overalt vil du i dag kunne finde plakater der minder os om, hvor vi er fra. Der findes nemlig de fineste designplakater med flotte tegnede billeder af, hvor vi stammer fra. Det kan eksempelvis være et billede af Odense med H. C. Andersens gule barndomshjem. Det kan også være “bølgen” fra Vejle. Fra Roskilde vil du kunne få et billede af domkirken. Er du fra Horsens kan du få et med Fængslet. Kolding nyder af det fine Trapholtmuseum. I Esbjerg er det Menneskene ved havet. Det kan også være et røgeri fra Bornholm, Sæby Kirke, Krudttårnet i Frederikshavn eller Rådhuset i Aarhus. Er du vaskeægte Københavner er der også et hav af forskellige plakater til dig. 

Husk at tage hjem 

Sidst men ikke mindst handler det også om, at du skal huske at komme hjem til tider. Tilbage hvor du kommer fra og hvor din familie sikkert også stadig bor. Hurtigt kan vi glemme turene hjem, når vi har gang i vores travle hverdag.  Det kommer dog på bekostning af nærvær og tid sammen med familien. En tid vi alle har godt af. Derfor er et godt tip at få planlagt lidt flere ture. Flere ture end den omkring juleaften og til en enkelt fødselsdag om året. Prøv om du ikke kan kigge forbi lidt flere gange. Ofte handler det bare om planlægning. Planlægger du god tid i forvejen, så behøver transporten heller ikke at koste en formue. Ofte er der billige bus, tog og flybilletter, hvis du blot reserverer i god til i forvejen. På den måde kan prisen ikke være en undskyldning. 

Hvem elsker ikke at komme hjem til mors mad? Det at kunne lægge sig direkte i sofaen, og så er begge forældre klar til at nusse omkring dig. Det er helt fantastisk bare lige for et øjeblik at kunne føle sig som et barn igen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Medbring en deleret til sammenskudsgildet i Sydhavn og kom dine naboere, genboer og dem du møder på din vej ved.

Kæmpe sammenskudsgilde om langbord i Karens Minde vil hylde Sydhavn

Havudsigt på Orientkaj Metrostation.23

Havudsigt fra perronen: Ny metrostation bliver unik