Islands Brygge har lagt havnefront til kulturhavn gennem alle 18 år.
Islands Brygge har lagt havnefront til kulturhavn gennem alle 18 år. - Foto: Kulturhavn (arkiv)

Havnen sprudler af kultur i weekenden

HAVNEFESTIVAL. Der er over 230 gratis aktiviteter ved Kulturhavn Festival 2019, som i weekenden kaster anker for 19. år i træk, når Københavns foreningsliv slår sine folder langs havnefronten.

KØBENHAVNS HAVN: Der bliver noget for enhver smag og aldersgruppe, når de 130 deltagende foreninger disker op med over 230 gratis aktiviteter. Temaerne spænder over sport, kreativitet, arkitektur, dans og musik.

»Jeg glæder mig til at invitere alle københavnere til et brag af en havnefestival sammen med vores stærke partnere og det københavnske foreningsliv.«

»Her bliver byens borgere og gæster budt velkommen til et overflødighedshorn af underholdende og udfordrende aktiviteter inden for kunst, kultur og idræt,« siger festivalleder Antoine Améaume.

Ukendte havneområder

De senere år har københavnerne og turister for alvor taget havnen til sig.

Sportsaktiviteter i vandet, afslapning ved havnekanten og badning i havnen er blevet populært som aldrig før. Kulturhavn Festival følger med i det stigende fokus på havnen, og festivalen har spredt sig til flere af havnefrontens spændende områder.

Ifølge Antoine Améaume er »Kulturhavn Festival en fantastisk legeplads, hvor byens kulturaktører og borgere kan prøve nye ting af og teste nye måder at bruge havnen på. Vi sætter ukendte havneområder på bykortet, og inspirerer københavnerne til at kaste sig over havnekulturen og samtidig vise, hvad byrummet kan bruges til. Vi håber på, at københavnerne får lyst til at opdage og udforsker havnen i al sin kontrastfyldte rå og milde charme og skønhed.«

De mange programaktiviteter er således en god anledning til at åbne op for de nye bykvarterer og gå på opdagelse i dem, og et af formålene med festivalen er, at inspirere til at bruge vandet og vandfronten rekreativt.

Gratis havnebusser

For at gøre havnen og de mange spændende aktiviteter let tilgængelige,

sejler havnebusserne gratis under hele festivalweekenden. Linje 991 og 992 sejler mellem Teglholmen og Refshaleøen, og er dermed en let måde at komme rundt til de seks festivalområder og pop-up stederne på.

Kulturhavn Festival arrangeres af Københavns Kommune og hovedsponsoren er By & Havn.

Årets festival har seks festivalområder og en række mindre pop-up steder, hver med deres unikke kendetegn og stemning.

Kulturhavns festivalområder

Nordhavn: Mellem Århusgadekvarterets røde mursten og betonsiloer vil tonerne strømme fra lokalområdets spirende musik- og teaterscene. Oplev aktiviteter nede i vandniveau eller oppe i højderne på Konditaget Lüders. Tag på guidet opdagelse i forandringen fra industrihavn til bæredygtig bydel, eller gå efter bassen ude fra en af de yderste moler.

Refshaleøen: Refshaleøen er en urban legeplads blandt gamle skibscontainere og rustikke bygninger. Her er plads til det eksperimenterende, til iværksættere og kreative sjæle. På Kulturhavn Festival vil området sværme af urban gadekultur, dans, musik og kunst.

Børnelandet på Arsenaløen: Arsenaløen omdannes til et slaraffenland for børn. Her er både fart over feltet med leg, musik, breakdance, ballet og stille kreative sysler. Det er primært for de 3-13-årige, men alle barnlige sjæle er velkomne.

Islands Brygge: Islands Brygges havnepromenade pulserer med verdenskultur, når musik fra fjerne himmelstrøg folder sig ud i farverige rytmer, dans og korsang. Der er også tips og tricks at få indenfor sundhed og bevægelse og mulighed for at deltage i paralympiske discipliner.

Bølgen, Kalvebod Brygge: Det er ved Bølgen, du kan slænge dig i solstrålerne med en drink, til lyden af bløde elektroniske toner mens Friday Night Skate suser forbi. Det er her, du opvarmes af saunagus og nedkøles med et hop i bølgen blå. Og det er her, du kan prøve udendørs træningsbaner til vands, til lands og i luft en.

Teglholmen, Sydhavnen: Sydhavnen har vokseværk. Nye initiativer og lokale aktører spirer frem i byens sydligste spids. Her kan du prøve aktiviteter på flydende tømmerflåder, folde dig ud i yoga, vandkamp, cup stacking, høre koncerter og deltage i workshops om rent vand.

Popup-steder: Havnegade ved Iinderhavnsbroen, Broens Gadekøkken, Børskaj, Kulturtårnet Knippelsbro, Bryghuspladsen ved Blox, Nokken, Frederikskaj.

Se programmet: kulturhavn.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Politiet inviterede mandag naboer til politistationen til beboermøde i Osramhuset. Her informerede politikommissær Jonas Wybrandt om hændelsen og svarede på spørgsmål. Foto:

Politiet efter eksplosion: »Folk skal ikke agere anderledes og føle sig utrygge«

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt) og overborgmester Frank Jensen (S) besøger Det Flydende Aktivitetshus og det tilstødende areal. Foto: Martin Sørensen17

Se billeder: Foreningshuset kan gå på vandet