Borgmester Simon Aggesen sætter tal på, hvor mange børn der højst bør være pr. voksen i institutionerne.
Borgmester Simon Aggesen sætter tal på, hvor mange børn der højst bør være pr. voksen i institutionerne. - Foto: Martin Sørensen

Borgmesteren tegner de første linjer

BORGMESTERTANKER. Som nytiltrådt borgmester varetager Simon Aggesen (K) for første gang rollen som forhandlingsleder under de forestående budgetforhandlinger. Står det til ham, vil budgettet stå i klimaet og børnenes tegn.

TEMAER: Det er med stor optimisme, at borgmester Simon Aggesen (K) ser frem til de kommende budgetforhandlinger i Kommunalbestyrelsen:

»Frederiksberg er i topform. Vi har styr på økonomien, den kommunale service er i top, og vi borgere er glade for vores by. Det skal vi bygge videre på, når vi skal have lavet et nyt budget,« siger Aggesen og understreger i samme moment, at han gerne vil have alle med på båden:

»Jeg er overbevist om, at det bedste budget er et, hvor vi på tværs af alle partier kan stå sammen om de vigtige prioriteringer. Derfor har jeg inviteret til de bredest mulige budgetdrøftelser, men jeg har selvfølgelig også selv et klart billede af de vigtigste prioriteter,« siger han og nævner i første omgang klimaet og byens børn.

»Den unge klimaaktivist, Greta Thunberg, har sagt, at vi ikke må efterlade regningen for klimakrisen i børneværelset. Vi skal turde være ambitiøse, når det handler om klimaet, for vi har en mulighed for at skifte gear i arbejdet med at skabe et bæredygtigt og klimaneutralt Frederiksberg.

Selvom vi er forsvindende små i den globale sammenhæng, så bør vi som ressourcestærk kommune tage de kommende generationers parti og søge nye veje og partnerskaber i arbejdet. Vi skal for eksempel se på at fremme dele- og elbiler, investere i vore bygninger og planlægge ud fra klimaet, når det handler om den kommende hospitalsgrund.«

Minimumsnormeringer

Om kommunens kommende generationer siger Simon Aggesen:

»Trygge rammer og gode udviklingsmuligheder for de alleryngste i vores kommune er min anden høje prioritet. Jeg mener, vi skal fokusere meget mere på de nye generationer. Alle har ret til en tryg barndom, en udvikling der ruster til et godt skoleliv, uddannelse og beskæftigelse. Vi skal højst have tre børn for hver voksen i vuggestuerne og seks børn for hver voksen i børnehaverne,« siger han og tilføjer:

»Frederiksberg skal naturligvis være for alle, men vi skal prioritere hårdt, hvor vi godt vil gøre det endnu bedre end i dag. Vi politikere skal være dygtige til at finde gode måder at få mere ud af de kommunale skattekroner på.«

Afslutningsvis lover borgmesteren at lytte til sine politiske kolleger på tværs af partierne:

»Jeg vil arbejde for at finde de kompromiser, som skaber de mest robuste resultater for Frederiksberg. Så jeg inviterer til et meget bredt budgetforlig. Og jeg tror og håber på, at mange partier vil tage den opgave på sig.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Informationer og sjove facts om internettets udvikling på kommunikationsmuseet Enigma.

Kan du huske dengang i 1990‘erne? Tilbage til internettets barndom

DM-jubel på vandet i weekenden.

Kajakpolo hitter hos Neptun