Mads Jacobsen begyndte at sælge spil til blandt andet Nintendo fra sin lejlighed, men til sidst måtte han erkende, at pladsen blev for trang. Nu har han åbnet Nintendopusheren i Ydunsgade 4. Foto: Martin Sørensen
Mads Jacobsen begyndte at sælge spil til blandt andet Nintendo fra sin lejlighed, men til sidst måtte han erkende, at pladsen blev for trang. Nu har han åbnet Nintendopusheren i Ydunsgade 4. Foto: Martin Sørensen

Nu kan du få dit Nintendo-fix i Ydunsgade

RETROSPIL. Retrospilforretningen ‘Nintendopusheren’ er åbnet i Ydunsgade på Nørrebro. Her er noget for alle – både børn, samlere og nostalgikere.

NOSTALGI: Mads Jacobsen har egentligt allerede levet af at sælge spil til blandt andet Nintendo i to år fra sin lejlighed på Nørrebro. Men samlingen begyndte at tage overhånd i den lille lejlighed, og roommaten, som ellers var ret tolerant, begyndte at blive en smule irriteret over den gigantiske samling, der langsomt indtog alle kvadratmeter.

Mads indså, at det var på tide at flytte samlingen af nostalgisk guld til et butikslokale og var så heldig at finde et sted i en kælder i Ydunsgade 4.

Foto: Martin Sørensen

Foto: Martin Sørensen

»Og det er fedt at have sit eget sted og samtidig kunne holde fri, når jeg er derhjemme. Det er min kæreste også glad for,« siger Mads med et smil og kigger rundt i butikken, hvor konsollerne er udstillet på en hylde over for døren, og spillene sirligt er placeret i alfabetisk orden på deres hylder.

Han er gennem flere år kommet hos Ruben og Bobby på Bjelkes Allé, som sælger retrospil og –legetøj, og med Bip Bip Bar på Fælledvej er der nu dannet en nørdtrekant med Nintendopusheren i Ydunsgade, forklarer Mads.

Nintendo er in

Han afslører, at de tre indehavere allerede har planlagt et samarbejde, der, med blandt andet et Gameboy-spil, vil brande Nørrebro som bydelen, hvor man i gå-afstand kan opleve hele tre steder, der hylder kulturen.

Han og Chrisstoffer fra Bip Bip Bar har også samarbejdet om retrospilmessen Retro Expo 2019, som finder sted 21. september på Østerbro.

De tre spilnørder hjælper hinanden, også selvom butikkerne konkurrerer om nogle af de samme kunder.

»Hvis kunderne efterspørger noget, jeg ikke har, siger jeg, at de skal prøve at gå ned til Bobby. Den anden dag mødte jeg også et par kunder på Bip Bip Bar, som havde taget visitkortet med herfra,« siger Mads.

Er der kunder til to retrospilforretninger på Nørrebro?

»Ja, for det inkarnerede miljø er måske meget lille, men næsten alle har et forhold til spillene. Man genoplever sin barndom, når man kommer herned og får den der følelse af ’wow, den havde jeg, da jeg var barn’,« siger Mads, som oplever, at Nintendo-spillene har fået en revival blandt dem, der også har taget 1990’ernes modetendenser til sig.

»Pludselig er bøllehatten og Iceman-t-shirten, som jeg husker fra min ungdom, kommet tilbage i gadebilledet, og på samme måde er Nintendo også blevet moderne igen.«

Folk vil have Pokemon

Især Super Mario-spillene er meget populære og har været det længe, om sommeren er der mange, der spiller Game Boys, og Tetris er også en af de helt store sællerter for tiden.

»Og så er der Pokemon, som for alvor blev populært igen i forbindelse med Pokemon Go, der kom frem for et par år siden, hvor alle rendte rundt i byen og spillede det. Det var genialt! Og jeg røg også selv med på bølgen. Det var den bedste sommer! Sidste uge røg næsten hele lageret af Pokémon-spil, så nu må jeg ud på jagt efter flere,« fortæller Mads, som køber sine varer fra private, der kommer ned i butikken, Den Blå Avis og på det engelske ebay, hvor der er et stort udvalg af retrospil.

Foto: Martin Sørensen

Foto: Martin Sørensen

De fleste kunder i Nintendopusheren er mellem 25-35 år, men der er også mange, der er ældre, og en del børn, der er fascinerede af de gamle spil.

»Det er ikke usædvanligt, at forældre kommer med en ønskeliste, når deres barn har fødselsdag. Der er mange børn, der synes, det er skægt med de her gamle spil, som deres far for eksempel spillede som barn.«

Sportsvogn eller Nintendo

Fædrenes begejstring smitter ofte også af på børnene, forklarer Mads.

»Nogle mænd drømmer om at købe en sportsvogn, og så er der dem, der drømmer om at købe en Nintendo som den, de havde, da de var børn.«

Mads lægger nye varer frem i butikken og på hjemmesiden hver torsdag, og køber man fem ting i butikken, får man ti procent i rabat. Målet er på sigt også at have en webshop, men butikken kræver allerede så meget arbejde, at den del er sat på standby.

Er du til god kaffe, gode øl og gode videospil, er der noget at glæde sig til. Indehaveren af det tilstødende lokale, som hænger sammen med Mads’ forretning, åbner til efteråret videospilhyggecaféen ’Kaf’ og Konsol’. Et koncept, hvor man kan mødes med andre videospilentusiaster og hygge med spil og kaffe/øl, og her vil der være mulighed for også at kigge i butikken eller prøve spillene inden man køber

Du kan følge Nintendopusheren på Facebook og Instagram.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christiane Spangberg er et stort navn i udlandet. 26.-29. august udstiller hun i Brøndsalen.

Spangsbergs første udstilling i Danmark

Snart kan dit barn prøve kræfter med teater i Kristkirken på Vesterbro. Arkivfoto: Michael Paldan.

Teaterkarrieren starter på Vesterbro