Socialdemokraten Jakob Hougaard i valgkamp i 2017, hvor han for for femte gang blev valgt i borgerrepræsentationen.
Socialdemokraten Jakob Hougaard i valgkamp i 2017, hvor han for for femte gang blev valgt i borgerrepræsentationen. - Foto: Martin Sørensen

Ex-borgmester forlader politik

Direktørpost. Efter 17 1/2 år forlader socialdemokraten og Vanløseborgeren Jakob Hougaard Københavns Rådhus. Han er ny direktør i den socialøkonomiske virksomhed Dansk Råstof, hvor han i forvejen arbejdede.

Farvel: Det er et af de mest erfarne medlemmer af borgerrepræsentationen, som nu har meldt sin afsked med københavnsk politik.

Efter 17 1/2 år på rådhuset, heraf 4 år som borgmester, har Jakob Hougaard fået orlov fra hvervet som folkevalgt, og han genopstiller ikke ved næste valg.

Det skyldes, at han er blevet direktør i den socialøkonomiske virksomhed Dansk Råstof.

»Jeg har taget orlov indtil videre og har ingen forventning om, at jeg kommer tilbage. Det civile arbejde fylder nu så meget, så der ikke er tid til at sidde i borgerrepræsentationen« siger han.

Et politisk job

Jakob Hougaard lægger vægt på, at han som direktør i Dansk Råstof, hvor han har været ansat i næsten 10 år, fortsat vil beskæftige sig med meget af det, som har fyldt i hans politiske liv: Sociale forhold og at få mennesker på kanten af samfundet i beskæftigelse.

Dansk Råstof beskæftiger sig med børn, unge, voksne og familier med betydelige problemer i form af psykiske lidelser og misbrug.

Københavns Kommune er en samarbejdspartner for Dansk Råstof, og Jakob Hougaard ønsker fortsat at påvirke den politiske dagsorden.

»Jeg forlader ikke den politiske verden. Jeg har tæt berøring med Københavns Kommune, og vi kan hjælpe til, at forvaltningerne i kommunen går sammen om en fælles indsats. Vi kan komme med nye idéer, og jeg håber også at kunne påvirke lovgivningen,« siger han fra sin direktørstol.

Det er med vemod, at Jakob Hougaard forlader borgerrepræsentationen, som han blev valgt til for første gang 2001. Siden han har oplevet mange politikere, der er kommet og gået gennem årene.

»Jeg synes, at det er vigtigt, at folk bliver længe i politik, ellers bliver det forvaltningen, som kommer til at styre for meget,« siger han.

Med 17 1/2 år på rådhuset mener han, at det nu er et passende tidspunkt at stoppe.

I en ung alder blev han beskæftigelses- og integrationsborgmester, da Ritt Bjerregaard var overborgmester i årene 2006-2010.

Dermed oplevede Jakob Hougaard at have et ansvaret for et stort embedsmandskorps. Da Frank Jensen blev overborgmester blev han menigt medlem af borgerrepræsentationen igen.

Politik er ikke en karriere

Det fik ham dog ikke til at forlade politik, og han fortsatte i den rolle i næsten 10 år.

»Jeg så det som en vigtig opgave som menigt medlem at formidle, hvordan en forvaltning arbejder. Det var en erfaring, jeg kunne bringe videre,« fortæller han og nævner, at han modsat flere kollegaer ikke har været fristet af at gå ind i landspolitik.

»Jeg ser ikke politik som en karrierevej, hvor kommunalpolitik er springbræt til Christiansborg. For mig har det været vigtigst at være tæt på borgerne og virkeligheden,« siger han.

Jakob Hougaard konstaterer, at med hans farvel mister Vanløse en stemme på rådhuset.

Han lægger dog vægt på, at han fortsætter som menigt medlem af Socialdemokratiet lokalt og dermed vil have medindflydelse på, hvem der i fremtiden skal repræsentere bydelen, og så fremhæver han lokaludvalgets formand Bent Christensen, som også er socialdemokrat og sætter bydelen på dagsordenen.

Jakob Hougaard fortsætter i bestyrelsen for plejecentret Bonderupgård i Vanløse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der kan kastes videre i Fælledparken.

Kastebanen kan alligevel blive liggende i Fælledparken

Vi bor 40.353 mennesker i Vanløse (2016-tal), men hvem er den sødeste nabo.? Ny pris i Vanløse Bladet. Arkivfoto

Hvem er Vanløses bedste nabo?