Nørrebro Station er et af de steder, Nørrebro Lokaludvalg ønsker penge til i budgettet 2020. Arkivfoto:
Nørrebro Station er et af de steder, Nørrebro Lokaludvalg ønsker penge til i budgettet 2020. Arkivfoto: - Foto: Martin Sørensen

Lokaludvalg: Her skal pengene bruges på Nørrebro

Budget 2020. Nørrebro Lokaludvalgs input til budgettet 2020 er sendt afsted. Læs her, hvor de mener, pengene skal bruges

Budget: Nørrebro Lokaludvalg har sendt deres ønsker til budgetforhandlingerne 2020 til Økonomiudvalget. Her får du et overblik over, hvor på Nørrebro pengene fra budget 2020 skal bruges ifølge udvalget:

-Nørrebro Station. Når Metroen åbner i slut september, bliver Nørrebro Station et kæmpe trafikknudepunkt i København. Byrummene omkring stationen er nedslidte og virker kaotiske, hvilket skaber utryghed. I 2015 fremlagde COBE arkitekter et oplæg for området, hvilket bør realiseres. Der er stort potentiale i området, mener Lokaludvalget.

-Bispeengbuen. Lokaludvalget ønsker, at der bliver fremlagt et nyt beslutningsforslag med tunellering af vejen og en å-park med åbning af Ladegårdsåen. Det vil betyde enormt meget for miljøet på Nørrebro.

-De Gamles By. Byen skal forblive en rekreativ oase på Nørrebro. Referencegruppen bør bevares, så der ikke endnu engang opstår problemer med udførslen af helhedsplaner for De Gamles By.

-Forsøgsbydel Nørrebro. Lokaludvalget opfordrer folk til at gøre Nørrebro til en forsøgsby på alle tænkelige måder. Send dine idéer ind til lokaludvalget.

-Trafiksikring af Lundtoftegade.

Mange er utrygge i trafikken i Lundtoftegade. Lokaludvalget håber, at det trafiksikkerhedsprojekt, der tidligere har været fremlagt, kan gennemføres i 2020.

-Trafiksikring Guldbergsgade/Møllegade. Der skal findes en mere velfungerende løsning på trafikproblemet i krydset Guldbergsgade/Møllegade. Ombygninger på Nørrebrogade har i den grad øget trafikken i sidegaderne.

-Driftsbevilling til Clean House 2.0. Misbrugstilbuddet Clean House har flyttet rundt omkring de sidste år. Nu ligger tilbuddet på Hiort Lorenzens Gade, men økonomien er blevet presset, og det har ikke været nemt at holde fast i de skrøbelige brugere. En fast driftsbevilling vil støttet op om misbrugerne.

-Driftsbevilling til Muhabet. Muhabet er et aktivitetsted på Nørrebro med fokus på traumatiserede flygtninge og indvandrere (der kommer også mange danskere). Muhabet har haft stor succes de sidste 15 år, men mister fondfinansieringen i 2020. Lokaludvalget vil støtte driftbevillingen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Sognepræst Mette Kathrine Grosbøll har mødt mange, som er kommet alt andet en udhvilede fra ferie, fordi ugerne var gået med skænderier og anklager.

Hjemme fra ferie: Hvis sommeren har budt på krise i parforholdet, er du ikke den eneste

Sådan var det: Hundene skulle da have sig en kirkegård