Lørdag flytter den pakistanske kulturfestival Copenhagen Mela atter ind i Valbyparken.
Lørdag flytter den pakistanske kulturfestival Copenhagen Mela atter ind i Valbyparken. - Foto: Pr-foto: Copenhagen Mela

Pakistansk byfest fylder Valbyparken: »Vi vil gerne slå et slag for mangfoldigheden«

Sanserne vil fyldes med Mellemøstens krydrede traditioner, når den pakistanske kulturfestival Copenhagen Mela atter inviterer til kulturdag i Valbyparken på lørdag 17. august.

KULTURDAG: Op mod 8.000 gæster fandt sidste år vej til Valbyparken, da den pakistanske kulturfestival Copenhagen Mela inviterede til deres traditionsrige kulturdag, og arrangørerne er klar til at tage imod ligeså mange i år, når de atter byder inden for på festpladsen i Valbyparken på lørdag 17. august.

Her er smagsløgene garanteret velkrydret mad fra nogle af Københavns bedste pakistanske restauranter, der for en dag flytter ind i Valbyparken. Til ørerne har arrangørerne sørget for lækre mellemøstlige toner fra anerkendte pakistanske kunstnere som Sahir Ali Bagge og F1rstman.

»Vi glæder os til en festlig dag med alt det bedste fra den pakistanske kultur,« fortæller Shaukat Ali, i en pressemeddelelse. Han er en af de fem frivillige bag Copenhagen Mela.

Den overdimensionerede pakistanske byfest

Ordet ‘Mela‘ betyder sammenkomst, fest eller marked og benyttes som betegnelse for blandt andet en byfest i Pakistan. Dagen i Valbyparken kan på en måde også godt beskrives som en byfest bare i meget stor skala. Udover den gode mad og musikken vil der nemlig også være masser af sjove aktiviteter for børn med blandt andet et legeland på hele 1.500 kvadratmeter. Og så byder festivalen på en stor markedsplads, hvor man kan købe et væld af pakistanske specialiteter.

Copenhagen Mela er da også Nordens største pakistanske kulturbegivenhed, hvor besøgene kommer til fra både de nordiske lande og Tyskland. Festivalen er et årligt højdepunkt og samlingssted for mennesker med pakistanske rødder, fordi den samtidig markerer den pakistanske uafhængighedsdag, som ligger i dag 14. august.

Festivalen er for alle

I år er det femte gang, at den lille gruppe af frivillige sætter alle arrangørsejlene til for at planlægge den bedste mulige kulturdag. Og det ser ud til, at de er ret gode til det, for år efter år har festivalen også fået flere og flere gæster, der ikke har pakistanske rødder. En tendens, Shaukat Ali håber vil fortsætte i år:

»Vi vil rigtig gerne slå et slag for mangfoldigheden og vise, at den pakistanske kultur også er sjov og interessant at opleve, selv om man måske ikke kender så meget til den i forvejen,« siger han.

Det praktiske

  • HVOR: Festpladsen i Valbyparken, Tudsemindevej 39, 2450 København SV

  • HVORNÅR: 17. august fra klokken 14.00-21.00

  • HVORDAN: Der er fri entré for alle under 110 centimeter, mens alle andre kan købe adgang på www.copenhagenmela.dk. Det koster 80 kroner i forsalg og 120 kroner, hvis man køber i indgangen.

  • MERE: Følg med på www.facebook.com/copenhagenmela

  • Arrangørerne opfordrer til, at man tager bus eller tog og går det sidste stykke til festpladsen i Valbyparken.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Planen for Ørstedsparken skal til sidst i processen fremlægges for Det Grønne Råd og forventes at være færdig i 2020

Få indflydelse: Hvordan skal Ørstedsparken være i fremtiden?

Udendørsteater på Blågårdsplads