Lille Langebro blev officielt åbnet onsdag, hvor mange mennesker var mødt op for at tage en tur over broen.
Lille Langebro blev officielt åbnet onsdag, hvor mange mennesker var mødt op for at tage en tur over broen. - Foto: Christian M. Olsen

Like 👍

400.000 har allerede passeret Lille Langebro: Nu er den åbnet officielt

FESTIVITAS. Lille Langebro blev onsdag officielt indviet og overdraget fra Realdania til Københavns Kommune. Siden åbningen 1. juli har 11.000 dagligt passeret broen på cykel eller gåben.

FORBINDELSE: Et krankollaps i Holland forsinkede Lille Langebro, der skulle være åbnet sidste efterår. Men pludselig i sommerferien blev broen givet fri til cyklister og fodgængere ud fra devisen om, at når nu broen var klar, skulle trafikanterne ikke vente på, at borgmestre og andre honoratiores skulle vende hjem fra ferie for at klippe en rød snor.

Siden 1. april har flere end 400.000 passeret broforbindelsen, som løber fra Langebrogade til Vester Voldgade langs med Langebro. Onsdag var tiden så kommet til den officielle åbning.

Realdania, der har stået for opførelsen af broen, overdrog ved samme lejlighed broen til Københavns Kommune.

Gratis is og sejlture

Mange mennesker var mødt op for at være med til at indvi broen med gratis is, sejlture under broen, musik og guidede ture i nærområdet.

»Det er en stor begivenhed, vi fejrer her i dag,« sagde overborgmester Frank Jensen (S), der var en af de officielle talere.

»For selv om det er Lille Langebro, vi åbner, så har den bro en stor betydning for vores hovedstad,« sagde overborgmesteren.

Vi skaber et nyt flow gennem byen, hvor de bløde trafikanter ikke længere skal slæbe sig over Langebro

Frank Jensen (S)overborgmester

Allerede tilbage i 2001 opstod de første ideer om at skabe en gang- og cykelbro parallelt med Langebro. Nu står den her, og overborgmesteren er ikke i tvivl om broens betydning.

»Vi skaber et nyt flow gennem byen, hvor de bløde trafikanter ikke længere skal slæbe sig over Langebro,« sagde Frank Jensen, der i mere end 20 år har boet på Islands Brygge og selv kender til turen ind over Langebro.

Teknik- og miljøborgmester Karina Vestergaard Madsen, adm. direktør for Realdania, Jesper Nygaard, overborgmester Frank Jensen og adm. direktør for Mobilis DK, Jan de Jong, dannede fortrop, da folk strømmede over Lille Langebro ved den officielle åbning onsdag.

Teknik- og miljøborgmester Karina Vestergaard Madsen, adm. direktør for Realdania, Jesper Nygaard, overborgmester Frank Jensen og adm. direktør for Mobilis DK, Jan de Jong, dannede fortrop, da folk strømmede over Lille Langebro ved den officielle åbning onsdag. – Foto: Christian M. Olsen

»Vi får nogle helt nye forbindelsesmuligheder specielt for os, der elsker at cykle og bevæge os til fods i vores by,« sagde han ved åbningen, hvor også fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergaard Madsen (EL), adm. direktør for Realdania, Jesper Nygaard, og adm. direktør for entreprenøren Mobilis DK, Jan de Jong, der har opført broen, greb mikrofonen.

Historisk beliggenhed

Lille Langebro ligger der, hvor den oprindelige Langebro lå fra slutningen af 1600-tallet og indtil begyndelsen af 1900-tallet.

Det er Københavns Kommunes forventning, at et sted mellem 6.000 og 10.500 personer hver dag vil passere broen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Duoen ‘Ventus’ bestående af fløjtenist Michaela Hansen og klarinettist Louise Mogensen giver koncert i Metronomen.

Succesfuld duo tørner ud i Metronomen

Stenfigurer bliver solgt efter nedrivning