Rie Schimmell bor selv i Sundbyøster og kan cykle til den nye syltefabrik.
Rie Schimmell bor selv i Sundbyøster og kan cykle til den nye syltefabrik. - Foto: PR-foto

Rie laver syltefabrik med Cofoco

NYT SAMARBEJDE. Rie Schimmell startede i 2017 sin egen virksomhed Syltet og har siden skrællet og syltet tonsvis af grøntsager. Nu er Syltet flyttet ind hos Cofoco Food på Amager Landevej, hvor et nyt samarbejde er født.

KASTRUP: Først måtte hun som 30-årig flytte hjem på teenageværelset i Præstø for at kunne udleve sin drøm om at få sin egen syltevirksomhed.

Her skrællede hun grøntsager dag og nat og knoklede med at finde de rigtige leverandører af grøntsager, udvikle opskrifter og smage sig igennem et utal af kombinationer, før hun blev tilfreds og kunne starte sin produktion af syltede grøntsager.

»Jeg arbejdede alt for meget, og nogle gange var min far med i køkkenet, andre gange en praktikant. Jeg stod nogle gange og syltede 16 timer i træk. Det skal så også sælges, og der skal sælges mange sylteglas for at få bare en lille løn ud af det, så jeg var nødt til at satse det hele,« fortæller Rie Schimmell.

Sammen om syltefabrik

Men nu har anstrengelserne til gengæld også båret frugt. Hendes virksomhed ’Syltet’ har fået så godt et renommé – produkterne sælges allerede i Mad&Vin i Magasin og en lang række delikatesseforretninger – at hun nu er gået i samarbejde med Cofoco Food, et storkøkken skabt af folkene bag Cofoco-restauranterne. Cofoco Food producerer catering samt færdigretter af høj kvalitet til blandt andre Irma og 7-Eleven.

Sammen vil de starte en syltefabrik, der skal have til huse hos Cofoco Food på Amager Landevej i Kastrup.

»Det betyder helt vildt meget for en lille fødevareproducent som mig. En ting er at have det som en hobby. Men jeg kunne ret hurtigt se, at hvis det skulle kunne bære som virksomhed, så var jeg nødt til at have nogle andre med. Skulle det være mit eget, eller skulle jeg slå mig sammen med et større sted. Det var jeg halvandet år om at finde ud af,« siger Rie Schimmell.

Bæredygtig og økologisk

Syltets og Cofoco Foods værdisæt passer rigtig godt sammen.

»De går også op i at være bæredygtige, og de er meget agile i deres tilgang, de er startup-agtige og innovative lige som jeg. Der kommer en anden tyngde bag og det giver noget til en lille iværksætter. Havde det været et andet stort navn, som ikke også gik op i økologi og bæredygtighed, ville det slet ikke have samme værdi,« siger Rie Schimmell, der sammen med kokkene hos Cofoco Food har fingrene helt nede i produktionen, så der holdes fast i de gode opskrifter.

»Det er et rent produkt hele vejen igennem. Ingen tilsætningsstoffer, kun gode danske råvarer, god smag og en helt unik sprød konsistens,« siger Cofoco Foods administrerende direktør, Kåre Find Nielsen, om Syltets produkter.

Rie Schimmell er for længst flyttet fra teenageværelset i Præstø igen og bor nu i Sundbyøster.

»Det var lidt en tilfældighed, at jeg landede her. Faktisk stod jeg og kiggede på lejlighed i Varde og overvejede at starte syltefabrik der. Men min far sagde, at det måske var en ide at flytte tilbage til København og se, hvad det endte med. Nu har jeg 20 minutter på cykel til den nye syltefabrik. At de to ting lige faldt sammen, sætter jeg pris på hver dag,« siger Rie Schimmell.

Hun har i øvrigt for nyligt været gæstekok i Go’ Morgen Danmark, og skal besøge dem igen 21. august.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Jane Sandberg ved en af fortidens store kommunikationskanaler på Enigma. Nu bliver mange fællesskaber skabt via elektronisk kommunikation. Arkivfoto: Dan Møller

Vi er Europamestre i fællesskaber

I denne uge skriver Githa Schultz om sine oplevelser under 11. september 2001 i USA og i juli 2019 i Kashmir

Klumme: Suicide-vanvid over USA og annekteringen af Himlen på Jorden, Kashmir