- Foto: Thomas Frederiksen

Like 👍

Stenfigurer bliver solgt efter nedrivning

Relieffer: Rockefellerbygningen fra 1928 ved Rigshospitalet skal snart rives ned, og på samme grund skal der være det nye moderne afsnit Børneriget til børn, unge og fødende.

I forbindelsen med nedrivningen har Københavns Universitet overtaget en del af de indendørs relieffer, stenfigurer i væggen som anses for at have en historisk værdi.

Der er også relieffer uden på bygningen, men dem har universitetet ikke valgt at tage med. Akkurat som der også er indendørs tilbage.

Selvom Københavns Universitet ikke overtager dem, bliver de dog ikke destrueret. Entreprenøren Kingo, der har fået tildelt projektet, demonterer tilbageblivende relieffer, både inde og ude, og afsætter dem på deres elektroniske portal, hvor folk kan byde på dem.

Konservator Marianne Petersen fra Akanthus Stenkonservering på Østerbro glæder sig over, at de udendørs relieffer bliver bevaret. Hun stod for at tage sig af de indendørs, som universitetet bevarede og frygtede de udendørs gik helt tabt.

»Jeg glæder mig over, at de ikke køres over af en bulldozer, men at de bliver bevaret,« siger hun. Marianne Petersen fortæller, at reliefferne er udført i Nexø-sandsten fra Bornholm, hvilket er en sjældenhed.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Lille Langebro blev officielt åbnet onsdag, hvor mange mennesker var mødt op for at tage en tur over broen.

400.000 har allerede passeret Lille Langebro: Nu er den åbnet officielt

Kigger man de rigtige steder, hersker den landlige idyl i overflod på Frederiksberg som for eksempel her på Allégade 22C.

Billedgalleri: Se det idylliske Frederiksberg