Gæster fra hele verden kommer til København for at fejre Copenhagen Pride. Det benytter mange københavnere til at leje deres lejligheder ud.
Gæster fra hele verden kommer til København for at fejre Copenhagen Pride. Det benytter mange københavnere til at leje deres lejligheder ud. - Foto: PR

Private udlejere tjener millioner under Pride Week i København

De københavnere, der må leje deres lejlighed ud via Airbnb, kan se frem til at indkassere 750 kroner per overnatning i gennemsnit, når der er optog for mangfoldighed i København.

I morgen går det løs med optog, debatter og koncerter. Copenhagen Pride Week står for døren, og det betyder en farverig pallete af mennesker og musik i hele hovedstaden.

Det er ikke kun københavnerne, der skal feste. Den store begivenhed tiltrækker også en masse udenlandske gæster. Ifølge udlejningstjenesten Airbnb lejer københavnerne deres hjem ud til 16.000 mennesker fra 85 forskellige lande. Det giver ifølge tjenesten en samlet indtægt på 15 millioner kroner.

De mange gæster fra hele verden betyder, at antallet af bookinger er 27 procent højere i Pride-ugen sammenlignet med en almindelig uge.

Flest gæster kommer fra Frankrig, USA, Tyskland, Storbritannien og Italien.

Der er arrangementer fra i morgen (13. august) til og med 18. august. Lørdag er den helt store dag, hvor der går et optog fra Frederiksberg Rådhusplads til Københavns Rådhusplads.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tag på 24 timers BioBlitz på Fælleden

Alle kan deltage i ‘Stafet for Livet’, et velgørenhedsarrangement for Kræftens Bekæmpelse, hvor der vil være underholdning til både børn og voksne.

Støt kræftramte: Tag til Stafet for Livet