I 2017 malede Mikael B. en af gavlene på Rentemestervej, som er blevet en del af vejens open air galleri. PR-foto
I 2017 malede Mikael B. en af gavlene på Rentemestervej, som er blevet en del af vejens open air galleri. PR-foto

Graffitistjerne designer klima-t-shirt

ARTWARENESS. Graffitikunstner Mikael B. satte i 2017 sit præg på en af gavlene på Rentemestervej. Nu er han tilbage i København for at promovere en t-shirt, han har designet, som skal skabe opmærksomhed omkring klimaforandringer.

KLIMA: Mikael Brandrup med kunstnernavnet Mikael B. er i disse uger i København for at skabe opmærksomhed omkring klimaforandringer. Kunstneren, der til daglig bor i Los Angeles, og som i 2017 var en af kunstnerne, der udsmykkede gavlene på Rentemestervej i Nordvest, er blevet ambassadør for den internationale velgørenhedsorganisation The Perfect World Foundation (TPWF). I den forbindelse har han i samarbejde med dem og onlinebutikken Boozt.com designet en t-shirt, som sættes til salg lige efter modeugen. For hver t-shirt solgt planter Boozt.com, Mikael B og TPWF et træ under projektet ’The Attenborough Forest’ (opkaldt efter legenden Sir David Attenborough, der også er ambassadør for organisationen, red.), der arbejder for at plante træer og modvirke afskovning over hele verden. Hermed medvirker samarbejdet til at reducere klimaaftrykket.

»Det er jo fantastisk at være i en position, der giver mig mulighed for at hjælpe andre,« siger Mikael B., der gennem de seneste år har engageret sig i forskellige velgørenhedsprojekter. Og det var helt naturligt for ham at sige ja til at blive ambassadør for TPWF og hjælpe med at skabe fokus på klimaforandringer.

»Jeg har altid haft en forkærlighed for verdenshavene. Jeg har dykket og snorklet meget, blandt andet på en jordomrejse, hvor jeg er stødt på døende koralrev og set al den plastic, der svømmer rundt i havene. Så det har længe ligget i baghovedet på mig,« siger Mikael B.

Mikael B.‘s design, som er trykt på t-shirten, der kommer til salg 15. august,

Mikael B.‘s design, som er trykt på t-shirten, der kommer til salg 15. august, – Foto: PR-foto

Kunst der gør en forskel

Han glæder sig over, at hans kunst nu har udviklet sig til at være mere end ’bare’ noget, man kan kigge på.

»Nu gør den også en forskel,« forklarer Mikael B., som bruger hashtagget #artwareness på sine sociale kanaler for at skabe opmærksomhed omkring, at man med kunst og mode kan – og bør – gøre en positiv forskel for klimaet.

Han har ikke umiddelbart nogen aftaler i bydel 2200 eller 2400 i sin kalender, men han kigger nok forbi Rentemestervej, inden han rejser videre.

»Jeg vil gerne ud at se til mit kunstværk, og spise en pizza på Behov, siger han og griner og tilføjer, at han jo også har hørt, at der er kommet flere gavlmalerier til i området, som han gerne vil se.

– Foto: Arkivfoto: Martin Sørensen

Det glæder ham, da undertegnede fortæller ham, at hans kunstværk stadig står flot på Rentemestervej, og at der ikke er nogen, der er blevet fristet til at skæmme hans gavl med anden graffiti.

»Der er også generelt en respekt for de her store, planlagte projekter. Og så har flere af kunstnerne bag, inklusiv jeg selv, dybe rødder i graffitiverdenen, så folk kender os, og det gør en forskel. Jeg håber, det fortsætter sådan,« siger Mikael B.

T-shirten kan købes fra 15. august på Boozt.com til 399 kroner.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Skattestyrelsens facade blev raseret ved en eksplosion tirsdag aften

Over 110 henvendelser om eksplosion: »Det er virkelig overvældende«

Rachel på skod-jagt på Allégade.

En halv søndag for et helt rent Frederiksberg