Metroselskabet knokler på stationerne for at blive færdige til tiden.
Metroselskabet knokler på stationerne for at blive færdige til tiden. - Foto: Martin Sørensen.

Flere stationspladser til MetroCityringen bliver ikke færdige

Når MetroCityringen åbner søndag 29. september bliver passagererne mødt af ufærdige stationer og fodgængertunneller.

METROCITYRINGEN: Københavns nye Metrostrækning, Cityringen, åbner efter planen søndag 29. september. Men passagererne må have lidt tålmodighed med at se alle færdige stationer og fodgængertunneller. Metroselskabet har så travlt med at få åbnet M3, at opgaver, som ikke regnes for tidskritiske, nedprioriteres.

Det betyder, at det ikke er alle stationspladser på gadeniveau, som står færdige til tiden. Smtidig vil flere fodgængertunneller, som har vist sig sværere at anlægge end forventet, i begyndelsen være erstattet af midlertidige løsninger.

Det fremgår af den såkaldte ejerorientering fra Metroselskabet, som er sendt til transportministeren og Folketinget.

Fodgængertunneller klar i 2020

Det fremgår ikke af materialet, hvilke stationspladser som ikke bliver færdige til tiden. Når det gælder fodgængertunellerne, er det blandt andet dem, der forbinder metrostationerne ved København Hovedbanegård, Nørrebro Station og Østerport Station med togstationerne, som er forsinkede. På Hovedbanegården står tunnellen først klar efter nytår – jordbundsforhold og arbejdet op af den fredede bygning har givet problemer.

Og på Østerport bliver tunnellen, som også agerer redningstrappe, først færdig næste forår. Indtil da etableres en midlertidig trappe, som også bliver flugtvej.

»Dette vil ikke påvirke åbningen af Cityringen, og passagererne vil fortsat kunne skifte mellem Metro og tog i den midlertidige periode, indtil de endelige forbindelser er færdige«, skriver selskabet i orienteringen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Rachel på skod-jagt på Allégade.

En halv søndag for et helt rent Frederiksberg

Red Barnet mangler indsamlere på Nørrebro.

Red Barnet har brug for indsamlere