Rachel på skod-jagt på Allégade.
Rachel på skod-jagt på Allégade. - Foto: Martin Sørensen (arkiv)

Wow 🤩

En halv søndag for et helt rent Frederiksberg

1. september er store skraldedag på Frederiksberg, men du kan tyvstarte med plastic, dåser og skodder allerede på fredag.

AFFALD: Søndag 1. september inviterer Frederiksberg Kommune hele byen til at deltage i den årlige fælles skraldeindsamling under mottoet: ’Vi holder vores by ren’. Alle kan møde op ved en af de ti udleveringsstationer, hvor der bliver uddelt handsker, affaldssække og veste til hvert indsamlingshold.

Rachel Pryce Roed, som kalder sig selv ’klimatosse’ og på eget initiativ arrangerer skraldegåture på Frederiksberg, koordinerer hun de frivillige, der skal bemande de ti stationer, som er åbne fra klokken 09.00 til 09.30 – på Rådhuspladsen dog til 11.00. Herfra går alle ud og gør byen pænere i områder efter eget valg. Indsamlingen slutter klokken 14.00. Inden da stilles indsamlet affald langs de udvalgte veje på Frederiksberg.

»Kommunen ønsker et samarbejde med mig og alle, der er ønsker at deltage i en holdningsændring: støtte op om farvandene, støtte op om den næste generation og gøre gaderne rene,« siger Rachel, som stadig mangler seks af de ti, der skal stå på startstederne.

De skal møde op klokken 08.30-08.45 og forvente at bruge en til halvanden time – plus selve indsamlingen, hvis man har lyst til det. Interesserede kan skrive til Rachel på Rachel.valby@gmail.com.

Allerede på fredag 16. august klokken 15.30 starter Rachels næste skraldegåtur foran Frederiksberg Centret, hvor pølsemanden er så begejstret for hendes initiativ, at han giver pølser til alle deltagere.

Se mere om kommunens affaldsdag 1. september på: www.frederiksberg.dk/borger/miljo-og-affald/affald-og-genbrug/kom-til-affaldsindsamling-pa-frederiksberg

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

I 2017 malede Mikael B. en af gavlene på Rentemestervej, som er blevet en del af vejens open air galleri. PR-foto

Graffitistjerne designer klima-t-shirt

Metroselskabet knokler på stationerne for at blive færdige til tiden.

Flere stationspladser til MetroCityringen bliver ikke færdige