Undervisningen på FGU-hovedstaden bygger på praksis, produktion og praktik. Foto: Iris/Ritzau Scanpix
Undervisningen på FGU-hovedstaden bygger på praksis, produktion og praktik. Foto: Iris/Ritzau Scanpix

Ny uddannelse modner dig som menneske

SKOLE: På mandag 12. august slår FGU-hovedstaden (Forberedende GrundUddannelse) dørene op til en spritny uddannelse. Uddannelsen er et tilbud til de unge, som ikke er helt uddannelsesparate eller afklaret omkring hvilken ungdomsuddannelse, der passer lige nøjagtig til dem.

FGU-hovedstaden dækker København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør og får omkring 1.000 elever. Knap 100 af dem er fra Frederiksberg. FGU-Hovedstaden holder til på fem forskellige adresser (endnu ikke på Frederiksberg). Der undervises i tre uddannelsesspor og 12 forskellige faglige temaer. Undervisningen bygger på praksis, produktion og praktik. Skoledagen er meget aktiv og varieret.

Formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget i Frederiksberg Kommune, Lone Loklindt, er næstformand i bestyrelsen for FGU-Hovedstaden. Hun glæder sig over den nye uddannelse:

»Endelig kommer der et bredt uddannelsestilbud til alle de unge, som har brug tid og rum til at udvikle deres talenter gennem læring i individuelt tilrettelagte forløb. Her er plads til at få afklaret fremtidsdrømmene og for at modnes som mennesker. Jeg har de største forventninger til, at FGU-Hovedstaden kan give alle sine nye elever det løft, de har brug for for at komme i uddannelse eller job. Her er fokus på både dannelse og uddannelse til livet.«

Læs mere på fgu-hovedstaden.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Gennem projektet ‘Superkræfter’ bidrager frivillige læsevenner til, at børn får hjælp til sprog og læsning.

Bliv frivillig læseven for skolebørn på Amager

Pump bare badedyret op til VM i badedyrsrace