Ved drop-in dåb i Flintholm Kirke kan du komme lige ind fra gaden og blive døbt uden tilmelding.
Ved drop-in dåb i Flintholm Kirke kan du komme lige ind fra gaden og blive døbt uden tilmelding. - Foto: PR

Drop-in dåb i Flintholm Kirke

KOM DIREKTE IND FRA GADEN. Går du rundt med et ønske om at blive døbt uden stort ståhej og forudgående planlægning, så er chancen der nu.

NAVNLØS: Fredag 16. august kl. 16.00-19.00 slår Flintholm Kirke dørene op til drop-in dåb. Alle interesserede kan gå direkte ind fra gaden og blive døbt.

Drop-in-dåb sker med det samme ritual som alle andre dåb i den danske folkekirke. Alligevel har denne form for dåb haft stor opmærksomhed i medierne og er blevet diskuteret i brede kredse.

Er Drop-in dåb et overfladisk mediestunt eller et relevant tilbud til det moderne menneske?

»Erfaringerne fra to tidligere drop-in dåbsarrangementer på Frederiksberg, hvor 40 personer blev døbt, var at folk på ingen måde lader sig døbe på grund af en tilfældig indskydelse. De kommer ind af en lang række forskellige årsager,« fortæller sognepræst ved Flintholm Kirke, Annette Molin Brautsch, og fortsætter:

»Nogle har længe gerne villet døbes men ønsker, at det sker under mere uformelle rammer. Nogle skal være faddere, men er ikke selv døbt. Nogle forældre fik ikke børnene døbt, mens de var små, fordi der var så meget andet at se til, men har nu fået overskud til en uformel dåb.«

Husk billedlegitimation

Annette Molin Brautsch er en af de præster, man kan møde i Flintholm Kirke. Hun beskriver drop-in dåb således:

»Det er en smuk og helt særlig dag for dig, som af forskellige årsager aldrig er blevet døbt, men længe har gået med de tanker. Det er blot at møde op med billedlegitimation, så bliver du døbt efter at have haft en kort samtale med en af de tilstedeværende præster i kirken.«

Annette Molin Brautsch tilføjer:

»Hvis du er under 18 år, skal du huske at have din mor eller far med. Der bliver spillet orgelmusik og skabt en helt speciel højtidelig stemning i kirkerummet.«

Efter dåben byder Folkekirken på Frederiksberg på en sandwich og et glas til alle dagens kirkegængere for at højtideligholde dåben, uden at det kræver den store planlægning eller en dyr fest efterfølgende.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I august måned byder Områdefornyelsen Nordvest på dans. Her ses et bevægeligt øjeblik fra sidste års fællesdans i Fælledparken.

Tid til at ryste hofterne: Kom til gratis dans på Grønningen

‘SKAM3‘ er teaterversionen af tredje sæson af den norske TV-serie ’SKAM‘. Det er en rørende kærlighedsfortælling om teenagedrengene Isak og Even.

På Frederiksberg: SKAM3 får verdenspremiere til september