Hverdagsaktivisterne på job ved Copenhagen Pride på Rådhuspladsen i fjor
Hverdagsaktivisterne på job ved Copenhagen Pride på Rådhuspladsen i fjor - Foto: Arkivfoto: Dan Møller

Amager-initiativer indstillet til Fællesskabspris

SUNDBY: Fællesskabsprisen uddeles 29. august for sjette år i træk til nogle af hverdagens mange oversete helte – det kan være projekter, grupper af medarbejdere eller frivillige samt enkeltpersoner – der fortjener en anerkendelse af deres indsats for fællesskabet.

Man kan stadig indtil 15. august indstille kandidater på www.faellesskabsprisen.dk, og der er allerede et par initiativer her på øen blandt de indstillede.

En af dem er Hverdagsaktivisterne, som har base i Sundby Væksthus og er en gruppe udviklingshæmmede, der udfører frivilligt arbejde ved forskellige arrangementer, for eksempel Copenhell, Copenhagen Pride og Kulturhavn.

På den måde oplever handicappede borgere, der selv er modtagere af andres hjælp, glæden og tilfredsstillelsen ved at hjælpe andre og gøre en forskel i en god sags tjeneste.

Peder Lykke Centrets mangfoldighedsplejehjem er den anden indstillede her fra øen.

Peder Lykke Centret ligger i et område, hvor der bor mange nationaliteter, og på mangfoldighedsplejehjemmet er der rum til, at borgerne er forskellige og har forskellige måder at leve på.

Stedet forebygger ensomhed og social isolation blandt ældre med rødder i hele verden og på tværs af generationer, gennem en aktiv indsats for mangfoldighed. Det sker via fester, aktiviteter, foredrag og meget mere.

Man kan stemme på det initiativ, man synes skal modtage dette års publikumspris på www.faellesskabsprisen.dk. Alle andre prisvindere udvælges af en jury.

Bag Fælleskabsprisen står en bred kreds af virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner, kommuner samt Mette Frederiksen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I august måned kan du opleve Christians Lemmertz‘ kunstnerproces live i Copenhagen Contemporary på Refshaleøen

Christian Lemmertz maler live til Lars Top-Galias guitarflader

Gennem projektet ‘Superkræfter’ bidrager frivillige læsevenner til, at børn får hjælp til sprog og læsning.

Bliv frivillig læseven for skolebørn på Amager