Tag til affaldsindsamling i strandparken - men uden tøj... Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Tag til affaldsindsamling i strandparken - men uden tøj... Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Haha 😆 Like 👍

Nøgen affaldsindsamling i Amager Strandpark

NATURISME. Kom og vær med, opfordrer Danske Naturister, der arrangerer nøgen affaldsindsamling 25. august – blandt andet i Amager Strandpark.

AMAGER STRANDPARK: Foreningen Danske Naturister inviterer nu til affaldsindsamling søndag 25. august klokken 9.30 forskellige steder i landet – blandt andet i Amager Strandpark.

Foreningen er som nøgenbadere flittige brugere af de danske strande og vil bidrage til oprydning på strandene her ved slutningen af badesæsonen.

Foreningen håber, at vejret bliver godt nok til, at deltagerne kan gå nøgne og samle affald ind og bagefter tage en dukkert i bølgerne. Alle opfordres til at komme og være med.

Skal man være nøgen for at deltage?

»Nej, det skal man ikke, men man skal ikke have noget imod, at andre er nøgne,« siger Mette Duekilde fra Danske Naturister.

Der er mødested ved Strandstation 1 ved Helgoland, Øresundsstien 11, hvor man klokken 9.30 får en kop kaffe. Så udleveres der affaldssække, engangshandsker og instruktion. Vil man af med tøjet og andre ting, kan man efterlade det under indsamlingen.

Den foregår i retning mod Strandstation 3 på stranden og i klitterne frem til klokken 11. Tilbage ved basen ved Strandstation 1 sorteres affaldet i kategorier og vejes.

Har man mad og drikke med, kan man blive og hygge på stranden, eller dagen kan afsluttes i Helgolands nøgenområde.

Aldrig mødt forargelse

Danske Naturister er en landsdækkende forening, som fremmer naturismen i Danmark – altså friheden til at være uden tøj og til at være den man er – og arrangerer naturistaktiviteter sommer som vinter, udendørs og indendørs.

Når I deltager i arrangementer i offentligheden, oplever I så, at nøgenheden forarger nogen?

»Der er nogen, der kommenterer det og siger »Det turde jeg ikke gøre« eller »Det ser man ikke så tit«, men jeg har ikke oplevet, at nogen var egentlig forarget,« siger Mette Duekilde.

Omvendt kommer der måske også nogen for at kigge?

»Og det må de også gerne – hvis de kigger respektfuldt,« siger Mette Duekilde.

Danske Naturister har syv lokalforeninger og godt 1100 medlemmer. Læs mere på www.naturister.dk

FAKTA: JA DA, MAN MÅ GODT VÆRE NØGEN

  • Politimesterforeningen stadfæstede i 2006, at det generelt er tilladt at bade nøgen på stranden, og at der ikke kan stilles krav om, at nøgenbadning kun må finde sted inden for bestemte områder. Det er en videreførelse af Justitsministeriets beslutning fra 1976 om, at nøgenbadning og solbadning på stranden uden tøj ikke i sig selv kan anses for at være uanstændig opførsel.

  • Straffelovens paragraf 232 siger om blufærdighedskrænkelse: Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil to år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil fire år. ’Uanstændigt forhold’ forudsætter, at der er en seksuelt præget handling af nogen grovhed. For eksempel hvis en ekshibitionist viser sin erektion eller personer har sex på et offentligt sted. I juridisk forstand kan der ikke være tale om blufærdighedskrænkelse alene fordi en person er nøgen.

  • Kilde: www.danskenaturister.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

»Velkommen til Poppelstykket.« Lulu Hansen er en af Poppelstykkets forretningsindehavere og dermed pioner på vejen der lige nu gennemgår en vanvittig forvandling.

Poppelstykkets pionerer skaber et lille mirakel

Borgmester Simon Aggesen (K) klipper det røde bånd. Han er flankeret af Scandics adm. direktør Søren Faerber og Malene Friis, generel manager på Scandic Falkoner. Det oprindelige hotel er fra 1958.

Scandic er genåbnet i Falkoner Centret