K.B. Hallen er blevet hædret med en international stålpris.
K.B. Hallen er blevet hædret med en international stålpris. - Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

International pris til K.B. Hallen

HÆDER: En enig dommerkomité har peget på K.B. Hallen som vinder af Den Europæiske Stålpris 2019. Det skriver onlinemediet Building Supply DK.

Det er The European Convention for Constructional Steelwork (ECCS), der står bag prisen. Den internationale dommerkomité fremhæver konstruktionens enkelhed, hvor stålbuerne understøtter elementer af beton og indgår i både tag- og dækkonstruktion. Det giver styrke til store søjlefri spænd og høj robusthed.

»Vi er stolte af det skulderklap, det er, at K.B. Hallen er udvalgt blandt Europas fremmeste stålprojekter. Den buede form, der er så karakteristisk for hallen, stiller store krav til stålkonstruktionernes styrke og har været en stor udfordring for ingeniørdesignet. Desuden skal hallen kunne holde til lidt af hvert som ramme for en række forskellige sportsaktiviteter og koncerter, « udtaler Hans Exner, som er fagprojektleder for stålkonstruktionerne på K.B. Hallen, i en pressemeddelelse.

Stålkonstruktionerne i hallen er forberedt til ophængning af 50 tons lyd- og lysudstyr overalt i salen. Prisoverrækkelsen finder sted i Bruxelles 14. oktober 2019.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
William Cramer Hansen og Krista Husum Bak-Jensen var på den kæmpestore amerikanske spejderlejr World Scout Jamboree. Foto: Ida Mikkelsen

Krista og William på kæmpe spejderlejr i USA

Street Food Fest ved Københavns søer

Street Food Fest om søerne