Orienteringsløb er lidt som en skattejagt. Man glemmer, hvor langt man har løbet, og tænker kun på, hvor den næste post gemmer sig.
Orienteringsløb er lidt som en skattejagt. Man glemmer, hvor langt man har løbet, og tænker kun på, hvor den næste post gemmer sig. - Foto: Ernst Poulsen

Like 👍

Find poster med ungerne

O-LØB. De næste fire lørdage er der rig mulighed for at lokke ungerne væk fra skærmen og ud under åben himmel, når der med KU.BE. som udgangspunkt arrangeres orienteringsløb på gader og stræder på Frederiksberg.

FAMILIESPORT: Hvordan lokker man ungerne væk fra computeren, uden at der bliver sure miner? Hvordan får man dem til at være fysisk aktive helt frivilligt? Og hvordan undgår man, at weekenden ender med, at man har brugt tusinde kroner på endnu et sæt årskort til en forlystelsespark?

En mulighed er at udfordre ungerne til en postjagt – familieorienteringsløb – på de frederiksbergske gader og stræder.

Kan du finde vej gennem byen og stemple samtlige poster på ruten? Og kan de gennemføre helt uden hjælp fra far og mor?

Det er den udfordring som Amager Orienteringsklub stiller de kommende fire lørdage. Alle fire lørdage – henholdsvis 10., 17., 24. og 31 august – er KU.BE på Dirch Passers Allé udgangspunktet.

Alle kan være med

Orienteringsløb arrangeres ofte som konkurrencer, men denne gang er løbene udelukkende rettet mod forældre, som gerne vil have børnene med på en fælles familieudfordring.

»Løbene er ikke tænkt som konkurrencer, men som en introduktion til orienteringssporten. Her er der tid til at få en introduktion til det at læse kort og finde vej uden, at det handler om at komme først,« fortæller Amager Orienteringsklubs Erik Nielsen.

Der vil være to baner – én på to kilometer og én på tre kilometer. Begge ruter er overkommelige i sværhedsgrad for alle aldre – også hvis man har en klapvogn ned rundt. Inden starten vil der være mulighed for at få en lille introduktion til kort, kompas og poster.

»Mange børn – og voksne for den sags skyld – synes, at det bliver kedeligt og hårdt at løbe på asfalt. Men når hjernen er fuldt beskæftiget med at læse kort og næste post kun er 2-300 meter væk, så bliver turen forvandlet til en sjov leg,« lover Erik Nielsen.

Orienteringsskærme

På turen skal børnene – med hjælp fra mor og far – læse kortet og opspore små orange orienteringsskærme. Ved hver skærm hænger der en lille kontrol-tang, som man bruger til at klippe et mønster i kortet.

Forældre betaler et beskedent beløb på 20 kroner hver for at løbe med, mens børn deltager gratis.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Tivolis radiobiler får nyt design og bliver hurtigere.

Sammenstød på stribe i Tivoli: Nu bliver radiobilerne hurtigere

Duo Savickai.

Duo spiller danske og litauiske toner