286 skolebørn kom sidste år til skade i trafikken, og selvom tallene går den rigtige vej, skal der fortsat gøres en indsats for at sikre børn i trafikken.
286 skolebørn kom sidste år til skade i trafikken, og selvom tallene går den rigtige vej, skal der fortsat gøres en indsats for at sikre børn i trafikken. - Foto: Michael Paldan

Like 👍

Sænk farten: Pas på Københavns skolebørn i trafikken

Trafik: Sidste år kom 286 børn i alderen 6 til 17 år til skade i trafikken i Danmark. 10 mistede livet. Det anslår Vejdirektoratet. Tallene er heldigvis gået ned, men det er stadig alt for mange, mener Københavns Kommune. I august, når 40.000 skolebørn i København begynder i skole igen, skal bilisterne tage ekstra hensyn i trafikken. Børn er nemlig impulsive.

Klar med kampagne

Kommunerne, Trygfonden og Rådet for Sikker Trafik mener alle, at tallet for trafikuheld er for højt. Derfor er de klar med kampagnen ’Børn på vej’ og er massivt tilstede på skoleveje i København såvel som i resten af landet. Budskabet til bilisterne er klart: Sænk farten, vær ekstra opmærksom og vis hensyn. »Skolestartskampagnen er vigtig, for hvert år kommer der tusindvis af helt nye små trafikanter ud i trafikken, som kan være meget svær at overskue og navigere i. Så alle andre trafikanter – både bilister og cyklister – skal huske at sætte farten ned og vise ekstra hensyn over for børnene,« siger stedfortrædende teknik- og miljøborgmester i København Karina Vestergård Madsen (EL) i en pressemeddelelse.

Fart på skolevejene

Op mod 70 procent af skolebørnene i alderen 5 til 16 år i København kommer i skole på egen hånd, viser tal fra Rådet for Sikker Trafik. Når der bliver kørt for stærkt på skoleveje, skaber det derfor stor utryghed for forældre såvel som for skolebørnene. For at gøre skolevejene mere trygge ved skolestart er politiet ekstra til stede. I januar gennemførte politiet kontrol på landets skoleveje, og det skulle vise sig, at over 3.000 bilister blev sigtet for at køre for stærkt.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Et kig ind i et af hotelværelserne på Scandic Falkoner.

Ikoniske Falkoner Centret åbner på onsdag

13 forskellige kunstnere har bidraget med skulpturer til udstillingen

Skulpturer udstilles på Vigerslevvej