Københavns Kommune gør en ekstra indsats her i sommerferien for at informere københavnerne om cykler og genbrug.
Københavns Kommune gør en ekstra indsats her i sommerferien for at informere københavnerne om cykler og genbrug. - Foto: Michael Paldan

Her kan du aflevere din gamle cykel til gode formål

Cykeloverload: 32.000. Så mange cykler står rundt omkring i København uden ejermand. Og tallet øges hvert år med op imod 10.000 flere ejerløse cykler, anslår Københavns Kommune. Det ville være til stor gavn, hvis københavnerne gav disse cykler videre til et godt formål og til genbrug. Københavns Kommune har derfor iværksat et kort, hvor man kan se, hvilke steder man kan aflevere sin gamle cykel.

Fylder cykelstativerne

De fleste københavnere ved ikke, at de i mange cykelhandlere kan aflevere deres gamle cykel, eller at man kan donere sin cykel til et socialt formål. Derfor står der så mange tusinde cykler og samler støv og ruster i baggårde og i cykelstativerne byen rundt. Grundet problemets omfang gør Teknik- og Miljøforvaltningen en ekstra indsats i uge 31 for at få Københavnerne informerede. Det sker gennem sociale medier og plakater i hele byen. På www.kk.dk/giv-din-cykel-videre er et detaljeret kort, der viser, hvor du kan komme af med den gamle cykel.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Det er kun i weekenden fra 7.- 8. september, at Absalon har Escape Room. Foto: Absalon

Absalon byder på billigt Escape Room-spil

Netto i nye klæder i Hollænderdybet