Visualering af Amager Centrets kommende gårdgave.
Visualering af Amager Centrets kommende gårdgave. - Foto: PLH Arkitekter.
Tema: in

Sur 😠 Ked 😭 Wow 🤩 Like 👍

Og sådan kommer Amager Centrets gårdhave til at se ud

Ombygningen af Amager Centret omfatter også en renovering og ombygning af gårdhaven.

SUNDBY: Amager Centrets gård gøres mere intim, via nye tilbygninger. Geometrisk bliver gårdrummet mindre rektangulært, således at det ikke virker så planlagt og forudsigeligt. De nye bygninger bygges i genbrugsteglsten, så fabriksarkitekturen bevares og forstærkes. Det handler om at rummet får den rette stemning og derfor er det vigtigt at alle facader bliver åbne og imødekommende; men også taktile.

Tagfladen vil i stedet for store arealer belagt med tagpap, være anlagt med et stort grønt sedumtag med vild beplantning. Den eksisterende tagterrasse udvides, så den strækker sig langs hele den ene bygningsfacade og endnu en tagterrasse anlægges ved et nyt kontorlejemål i det sydøstlige hjørne.

De nye tilbygningers tage udnyttes til solceller, som vil bidrage til Amager Citys grønne identitet. »I dette landskab af grønne tagflader, lækre tagterrasser og solceller ligger en ny bygning med store glasfacader – Amagerbros nye og moderne fitnesscenter. Her kan Amager Citys gæster kombinere cafebesøg og shopping med træning og en fantastisk udsigt,« skriver PLH Arkitekte

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Pillearbejde på Jernbane Allé

Strøm Festivalen starter på onsdag og kommer forbi Frederiksberg Kirke.

Strøm sætter lyd på i kirkerummet