Søndag 29. september åbner den nye metrolinje Cityringen.
Søndag 29. september åbner den nye metrolinje Cityringen. - Foto: Thomas Wilhelm/Ritzau Scanpix.

Datoen er sat: Københavns nye metrolinje åbner 29. september

KØBENHAVN: Metroselskabet har i denne uge orienteret ejerkredsen om, at Cityringen – Københavns nye metrolinje, ventes at åbne for passagerer som planlagt søndag 29. september.

Af ejerorienteringen fremgår det, at en af de meget vigtige milepæle på byggeriet er opnået, og at sikkerhedsdokumentationen er sendt til myndighederne til deres vurdering.

»Metroselskabet har igennem det seneste år løbende orienteret ejerkredsen om fremdrift og risici på Cityringen. I den seneste orientering har vi meddelt vores ejere, at åbningstidspunktet fastholdes – naturligvis med det forbehold, at myndighederne kan godkende den fremsendte sikkerhedsdokumentation,« udtaler Metroselskabets bestyrelsesformand, Jørn Neergaard Larsen, i en pressemeddelelse.

Som led i færdiggørelsen af Cityringen gennemføres nu den såkaldte Operational Trial Run, hvor det testes, at Cityringens drift og vedligeholdelse kan gennemføres hensigtsmæssigt, når Cityringen åbner for passagerer. Dette arbejde udgør en del af grundlaget for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens godkendelse og gennemføres parallelt med den uafhængige assessors evaluering og myndighedernes endelige sikkerhedsvurdering af det samlede system.

Af selskabets orientering fremgår det, at der i de kommende uger vil blive arbejdet med generel oprydning og udbedring på Cityringens 17 stationer under jorden, mens der også på stationspladserne i gadeplan vil blive arbejdet helt frem mod åbningen – og enkelte steder også efter åbningen.

Ud over skinnerne og stationerne rummer Cityringen også en række fodgængertunneler og trapper, som skal skabe særligt gode forbindelser for de passagerer, som skal skifte mellem metro, S-tog og regionaltog bl.a. på København H og Østerport station. Disse arbejder har vist sig mere komplicerede at gennemføre end ventet og bliver derfor ikke helt færdige til åbningen af Cityringen. Det påvirker dog ikke hverken åbningen eller passagerernes mulighed for at skifte mellem metro og tog i den midlertidige periode, indtil de endelige forbindelser er færdige. Men det vil kunne opleves som lidt mere bøvlet for passagererne i en periode.

Efter åbningen af Cityringen, starter testkørslen på den nye metrolinje til M4 til Nordhavn. Det vil påvirke driften af Cityringen og vil derfor blive tilrettelagt, så det finder sted om natten og enkelte weekender, så passagerne generes mindst muligt, inden de også kan rejse med den nye linje til Nordhavn i starten af 2020.

Fakta

  • De 17 nye metrostationer vil forbinde brokvartererne med Frederiksberg og Indre By, og samtidig bliver Cityringen også udbygget med forbindelser til både Nordhavn og Sydhavn. Når Cityringen er åbnet, forventes antallet af rejser i metroen at blive fordoblet med cirka 122 mio. passagerer i 2020.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thyge Enevoldsen.

Det skal være lettere at få en plejebolig

Forurening holder stadig drikkevandsboringer lukket